Εθνικό πένθος στη Ρωσία

Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ζήτησε την αυστηρή τιμωρία των ιδιοκτητών του νυχτερινού κέντρου, όπου ξέσπασε πυρκαγιά στη διάρκεια σόου με πυροτεχνήματα και από τον πανικό που ακολούθησε σκοτώθηκαν 109 άνθρωποι.

0 285

Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ζήτησε την αυστηρή τιμωρία των ιδιοκτητών του νυχτερινού κέντρου, όπου ξέσπασε πυρκαγιά στη διάρκεια σόου με πυροτεχνήματα και από τον πανικό που ακολούθησε σκοτώθηκαν 109 άνθρωποι. Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ζήτησε την αυστηρή τιμωρία των ιδιοκτητών του νυχτερινού κέντρου, όπου ξέσπασε πυρκαγιά στη διάρκεια σόου με πυροτεχνήματα και από τον πανικό που ακολούθησε σκοτώθηκαν 109 άνθρωποι.

“Πρώτον, μου φαίνεται ότι δεν έχουν ούτε μυαλό ούτε συνείδηση και δεύτερον, είναι εντελώς αδιάφοροι γι αυτό που συνέβη. Για την τιμωρία τους θα πρέπει ο νόμος να εφαρμοστεί με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα”, είπε ο Μεντβέντεφ και πρόσθεσε ότι ο ιδιοκτήτης του κέντρου είχε δεχτεί επανειλημμένως προειδοποίηση από τους αρμόδιους επιθεωρητές ότι οι εγκαταστάσεις δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Στις 11:15 μμ (τοπική ώρα) κι ενώ διεξαγόταν το σόου με τα πυροτεχνήματα, ξέσπασε φωτιά μέσα στο νυχτερινό κέντρο Lame Horse, στην πόλη Περμ, 1.150 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, με αποτέλεσμα να γεμίσει ο χώρος με τοξικό καπνό και να προκληθεί πανικός στους θαμώνες που στην προσπάθειά τους να βγουν έξω ποδοπατήθηκαν.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος κήρυξε την 7η Δεκεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους στη Ρωσία με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε ολόκληρη τη χώρα και ζήτησε από τα τηλεοπτικά δίκτυα να μην προβάλλουν ψυχαγωγικά προγράμματα.

Στην Περμ κηρύχθηκε τριήμερο πένθος.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τις εισαγγελικές αρχές μετέδωσαν ότι ο ιδιοκτήτης του κέντρου κρατείται και ανακρίνεται. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από “αδέσποτο” πυροτέχνημα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Την ώρα της πυρκαγιάς βρίσκονταν 200 άνθρωποι μέσα στο κέντρο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.