Άρπαξαν χρηματοκιβώτιο από γραφεία της ΕΜΑΚ

Μια «περίεργη» υπόθεση κλοπής που σημειώθηκε σήμερα στα γραφεία της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ), στον Ασπρόπυργο, ερευνά η Ασφάλεια Αττικής.

0 239

Μια «περίεργη» υπόθεση κλοπής που σημειώθηκε σήμερα στα γραφεία της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ), στον Ασπρόπυργο, ερευνά η Ασφάλεια Αττικής. Μια «περίεργη» υπόθεση κλοπής που σημειώθηκε σήμερα στα γραφεία της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ), στον Ασπρόπυργο, ερευνά η Ασφάλεια Αττικής.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. που βρίσκεται επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στην Ελευσίνα και έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, oι δράστες έκοψαν το συρματόπλεγμα της περίφραξης από την πίσω πλευρά των εγκαταστάσεων και έφθασαν στο κτίριο διανύοντας μία απόσταση περίπου 80-100 μέτρων, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς παρά το γεγονός ότι στην μπροστινή πύλη υπήρχε σκοπός. Πήγαν κατευθείαν στο σημείο όπου ήταν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε περίπου 120.000 ευρώ, το σήκωσαν στα χέρια και το μετέφεραν στο σημείο που είχαν κόψει το συρματόπλεγμα και διέφυγαν πιθανότητα με φορτηγό.

Το συμβάν έγινε αντιληπτό περίπου στις 5 τα ξημερώματα και ενημερώθηκε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέλιος Στεφανίδης, ο οποίος διέταξε να μείνει ανέπαφος ο χώρος, επικοινώνησε με την αστυνομία, ζητώντας συνεργείο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που αυτή την ώρα διεξάγει έρευνα, ενώ θα διατάξει και ένορκη διοικητική εξέταση.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, θεωρείται βέβαιο ότι οι δράστες γνώριζαν καλά τον χώρο και λεπτομέρειες για το τι περιείχε το χρηματοκιβώτιο. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σημειώνεται ότι εντός του κτιρίου την ώρα της διάρρηξης βρίσκονταν ομάδα πυροσβεστών που εκείνη την ώρα είχαν υπηρεσία, χωρίς ωστόσο να αντιληφθούν την κλοπή του χρηματοκιβωτίου.


ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.