Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για την Κρατική Βιομηχανία Ξύλου του Δασαρχείου Καλαμπάκας

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή με ερώτηση για την κρατική βιομηχανία ξύλου του Δασαρχείου Καλαμπάκας

0 134

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή με ερώτηση για την κρατική βιομηχανία ξύλου του Δασαρχείου Καλαμπάκας

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή με ερώτηση για την κρατική βιομηχανία ξύλου του Δασαρχείου Καλαμπάκα.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Θέμα: Κρατική Βιομηχανία Ξύλου του Δασαρχείου Καλαμπάκας

Η Κρατική Βιομηχανία Ξύλου του Δασαρχείου Καλαμπάκας που ιδρύθηκε το 1950 και λειτούργησε στον τομέα της μηχανικής κατεργασίας του ξύλου, ουσιαστικά οδηγείται στο λουκέτο με την πολιτική που ακολούθησαν και οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση που συνεχίζει με τις ίδιες κεντρικές επιλογές.

Ενώ θα μπορούσε να αναπτυχθεί αξιοποιώντας την ξυλεία από τα δάση της Καλαμπάκας, αλλά και άλλων περιοχών, με τον αναγκαίο τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, δίνοντας δουλειά σε εργαζόμενους, έχει ουσιαστικά σταματήσει την παραγωγική δραστηριότητα ενώ δραστηριότητες ανατίθενται σε εργολάβους με κυβερνητικές επιλογές.

Ακόμη και στον τομέα των ξύλινων κατασκευών (ξύλινες κατοικίες, παιδικές χαρές, κατασκευές υπαίθρου) η κυβέρνηση, για να καλύψει τις ανάγκες του κράτους και των Οργανισμών της Τοπικής Διοίκησης, επιλέγει την προμήθεια τους από τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και όχι από την Κρατική Βιομηχανία Ξύλου του Δασαρχείου Καλαμπάκας.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, της απελευθέρωσης της αγοράς, της στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων και στον τομέα των ξυλοκατασκευών.

Το μέλλον της Κρατικής βιομηχανίας Καλαμπάκας θα μπορούσε να είναι διαφορετικό στο πλαίσιο μιας άλλης οργάνωσης της κοινωνίας με λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό –λαϊκό έλεγχο. Με την ανάπτυξή της με κριτήριο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και διασφαλίζοντας το δικαίωμα στην δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σε αυτό το πλαίσιο εξασφαλίζεται η ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και η αξιοποίηση των δασικών προϊόντων σε αυτή την κατεύθυνση.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση σχετικά με την Κρατική βιομηχανία Ξύλου του Δασαρχείου Καλαμπάκας.

Οι Βουλευτές

Γιώργος Λαμπρούλης
Κώστας Στεργίου

ΤΡΙΚΑΛΑ 14/06/2016

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.