Ερώτηση Σ. Μερεντίτη για τους Συνοριοφύλακες

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνοριακοί φύλακες του Ν.Τρικάλων.

0 595

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνοριακοί φύλακες του Ν.Τρικάλων. Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνοριακοί φύλακες του Ν.Τρικάλων. Η Τρικαλινή Βουλευτής στην ερώτησή της αναφέρει τα εξής:
Οι συνοριοφύλακες του Νομού Τρικάλων αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα όχι μόνο για την άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και την προσωπική τους ασφάλεια, δεδομένου ότι δεν τους διατίθενται τα αναγκαία μέσα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους. Το σωματείο αστυνομικών συνοριακής φύλαξης Νομού Τρικάλων, με έγγραφο του στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επισημαίνει ότι:
Στην υπηρεσία έχουν διατεθεί πέντε jeep τα οποία παρουσιάζουν μεγάλες βλάβες-φυσιολογικές φθορές αποτέλεσμα της πολυετούς χρήσης τους- και παρά τις συνεχείς επισκευές, δεν είναι σε καλή κατάσταση για την ασφαλή χρησιμοποίηση τους από την υπηρεσία. Παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα έχουν γίνει έγραφα για την αντικατάσταση τους, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία ανταπόκριση.
Επίσης, το τμήμα συνοριακής φύλαξης και δίωξης λαθρομεταναστών Νομού Τρικάλων, δεν διαθέτει κλούβα μεταγωγών για να γίνονται οι μεταγωγές των κρατουμένων με ασφάλεια προς τα σύνορα.
Η εξέλιξη της εγκληματικότητας στη διακίνηση παράνομων αλλοδαπών και ναρκωτικών απαιτεί γρήγορα, ασφαλή και σε καλή λειτουργική κατάσταση οχήματα και περιπολικά, προκειμένου η υπηρεσία να μπορέσει να ανταποκριθεί στα απαιτητικά καθήκοντα της, δεδομένου ότι δραστηριοποιείται στο κομβικό σημείο «Μουγκάνη» τόσο από τα Ιωάννινα όσο και από τα Γρεβενά –Καστοριά.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός Εσωτερικών:
– Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να λυθούν τα σημαντικά και χρονίζοντα προβλήματα των συνοριοφυλάκων του Νομού μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr