Ερώτηση Ηλία Βλαχογιάννη για την εισαγωγή ιδιωτών στην σχολή Αστυφυλάκων

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, προς τους Υπουργούς

0 264

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, προς τους Υπουργούς

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, προς τους Υπουργούς ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ και ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, με θέμα: «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015».

Την ΕΡΩΤΗΣΗ συνυπέγραψαν, ακόμη 15 Βουλευτές.

Στην εν λόγω ΕΡΩΤΗΣΗ ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, αναφέρεται στην αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στους υποψηφίους των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων και τις οικογένειές τους, λόγω της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Δημοσίας Τάξεως & Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας & Θρησκευμάτων, βάσει της οποίας κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013-2014 και 2014-2015 στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας δεν εισάγονται ιδιώτες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως το τρέχον σχολικό έτος, 2013-2014, οι Αστυνομικές Σχολές (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ): Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυφυλάκων δεν προβλέπεται να υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο (2014).

Ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, επισημαίνει ότι: παρότι και πέρυσι ίσχυε η ίδια απόφαση σχετικά με την εισαγωγή ιδιωτών στις Αστυνομικές Σχολές για το ακαδημαϊκό 2013-2014, εντούτοις ψηφίστηκε σχετική τροπολογία, σύμφωνα με την οποία το σχολικό έτος 2012-2013 οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας έγιναν κανονικά και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Γι΄ αυτό και ζητά από τους Υπουργούς, να ισχύσει κάτι αντίστοιχο και φέτος.

Τονίζει ότι πολλά Ελληνόπουλα έχουν ως όνειρο ζωής την είσοδο στις Παραγωγικές Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, και την άσκηση του λειτουργήματος του Έλληνα Αστυνομικού. Είναι, λοιπόν, φυσικό, ο αποκλεισμός τους από τις Σχολές αυτές, να προκαλεί όχι απλώς προβληματισμό, αλλά απογοήτευση και θυμό, στους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Επίσης, ότι η εν λόγω Υπουργική Απόφαση, εκδόθηκε τη στιγμή που οι ενδιαφερόμενοι ήταν ήδη μαθητές της Β΄ή Γ΄Λυκείου ή και απόφοιτοι, δηλαδή είχαν ήδη προχωρήσει την εκπαίδευσή τους πέραν της υποχρεωτικής, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται ο προγραμματισμός τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους.

Τέλος, ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, επισημαίνει τα παρακάτω:

1) Η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, διαδικασία εξαιρετικά επίπονη, αφενός απαιτεί προσωπική προσπάθεια και κόπο από τους υποψηφίους, αφετέρου δημιουργεί ιδιαίτερη αγωνία και σημαντικά έξοδα στις οικογένειές τους. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που ο μέσος Έλληνας γονέας στερείται πολλών, προκειμένου να μορφώσει τα παιδιά του.
2) δεν υπάρχει συναφής εναλλακτική επιλογή, όπως θα ίσχυε για παράδειγμα με τον αποκλεισμό από μια οικονομική σχολή
3) η Ελληνική Αστυνομία, οι υπηρετούντες στην οποία καλούνται να διαχειριστούν σημαντικό μέρος της πρωτοφανούς κοινωνικής κρίσης, είναι ξεκάθαρο πως έχει διαρκή ανάγκη επανατροφοδότησης με ανθρώπινο δυναμικό.

Παραθέτουμε την ΕΡΩΤΗΣΗ, όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr