Εργαζόμενοι Βοήθεια στο Σπίτι – Το ψήφισμα από την Απεργία της Τετάρτης

 ΛΕΜΕ ΟΧΙ στο σχεδιασμό της πολιτείας να επιβάλει το μοντέλο των συνεταιριστικών επιχειρήσεων ως μοντέλο λειτουργίας του Βοήθεια στο Σπίτι και των προνοιακών Δομών στη χώρα μας.

0 246

 ΛΕΜΕ ΟΧΙ στο σχεδιασμό της πολιτείας να επιβάλει το μοντέλο των συνεταιριστικών επιχειρήσεων ως μοντέλο λειτουργίας του Βοήθεια στο Σπίτι και των προνοιακών Δομών στη χώρα μας.

– ΛΕΜΕ ΟΧΙ στο σχεδιασμό της πολιτείας να επιβάλει το μοντέλο των συνεταιριστικών επιχειρήσεων ως μοντέλο λειτουργίας του Βοήθεια στο Σπίτι και των προνοιακών Δομών στη χώρα μας.

– ΛΕΜΕ ΟΧΙ στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις,

• που αποδομούν το κοινωνικό κράτος που είναι υποχρέωση της πολιτείας και όχι των ιδιωτών. Οι ιδιωτικές Επιχειρήσεις δε μπορούν ποτέ να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ τη σταθερή και επαρκή χρηματοδότηση από την πολιτεία όταν αυτή αρνηθεί ή αδυνατεί να ανταπεξέλθει. Η λειτουργία των Δομών μόνο μέσα από τους Δήμους και τη πολιτεία, μπορεί και εξασφαλίζει την υποχρεωτική, σταθερή και απρόσκοπτη χρηματοδότησή τους.

• και στα κριτήρια του κατ οίκον φροντίδα που οδηγούν στον κοινωνικό αποκλεισμό των ανήμπορων συμπολιτών μας. Δεν μπορεί οι 130000 εξυπηρετούμενοι σε όλη τη χώρα, να γίνουν 47000. Τα κριτήρια ένταξης των πολιτών όπως προβλέπονται από τον Νόμο είναι απαράδεκτα. Εκεί οδηγεί η λογική της χρηματοδότησης ανά ωφελούμενο αντί της χρηματοδότησης των Δομών και των εργαζομένων!!!

• που οδηγούν στην ανεργία 3500 εργαζομένων των ΒΣΣ οι οποίοι είναι μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

• γιατί:

1)χρήματα εξασφαλισμένα με Νόμο για τη λειτουργία των Δημοτικών Δομών υπάρχουν, οι εργαζόμενοι των οποίων φροντίζουν 130000 ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ σε όλη τη χώρα καθημερινά και όχι 47000 όπως θέτει το κατ οίκον φροντίδα να φροντίζουμε από 1/4/2013,

2)εργαζόμενοι μέσω ΑΣΕΠ υπάρχουν,

3) η ανέχεια καλπάζει και άρα επιτακτική ανάγκη είναι η χώρα να έχει ένα αξιόλογο, σταθερό και ανθρώπινο δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους ανήμπορους πολίτες της που λόγω δημοσιονομικής πολιτικής βρίσκονται σε δεινή θέση.

Λύση υπάρχει.

Τι χρειάζεται;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ

Αυτό τελικά σκεφτόταν η πολιτεία όταν δεσμευόταν ότι θα διασφαλίσει όλους τους εργαζόμενους;

Με το να τους πετάξει στον κανιβαλισμό του ιδιωτικού επιχειρείν; Με χρήματα που φτάνουν ίσα ίσα για τη λειτουργία των υπαρχόντων Δομών; Τι θα γίνει με τους ιδιώτες που θα ενδιαφερθούν; Που θα βρεθούν χρήματα και για αυτούς; Πως θα φτάσουν για όλους; Με βάση ποια κριτήρια θα επιλεγεί ο ένας ή ο άλλος; Ποιος είναι διασφαλισμένος τελικά; Γιατί βάλανε στο ίδιο τσουβάλι τις Δημοτικές Δομές με τους ιδιώτες;

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις

ΖΗΤΑΜΕ:

– ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

– ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΛΘΕΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.