Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

0 505

Η τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου μας επιφυλάσσει τη δημιουργία εκτεταμένου χαμηλού βαρομετρικού στην Κεντρική Μεσόγειο που όπως δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία θα κινηθεί προς τη χώρα μας.

Θα μας επηρεάσει από την Κυριακή και από τα δυτικά, και τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Πέφτει η θερμοκρασία από την Πέμπτη

Η θερμοκρασία μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα, αλλά από την Πέμπτη σταδιακά θα σημειώσει αισθητή πτώση με τη σημαντική ενίσχυση των βοριάδων. Από την Πέμπτη και την Παρασκευή είναι πιθανές και χιονοπτώσεις σε ορεινές και πιθανόν και σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Από την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες με βάση τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα προβλέπονται για αρκετές περιοχές της χώρας, και συγκεκριμένα:

Την Κυριακή, οι περισσότερες βροχές αναμένονται στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο.

Τη Δευτέρα, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Νέο κύμα βροχοπτώσεων

Την Τρίτη και την Τετάρτη ένα νέο κύμα ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων θα ξεκινήσει και πάλι απ’ τη Δυτική Ελλάδα, επηρεάζοντας το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, καθώς και την περιοχή του Αιγαίου.

makthess.gr

Ο Μιχάλης Σιούτας είναι Διαδάκτορ Μετεωρολόγιας ΑΠΘ, του  Κέντρου Μετρολογικών εφαρμογών του ΕΛΓΑ αεροδρομίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης και κατάγεται από την Θεοτόκο Χασίων του Δήμου Μετεώρων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.