Επιτρέπεται το κολύμπι μέσα στο lockdown – Τι ισχύει για το κυνήγι

0 1,037

Το κολύμπι μιας και αποτελεί άθληση θα επιτρέπεται στους πολίτες πάντα με το σχετικό SMS.

Τι γίνεται με το κυνήγι και τις αγροτικές εργασίες.

Νέα ερωτήματα για μια σειρά από θέμα προκύπτουν λόγω του νέου lockdown με τους πολίτες να καλούνται να διακόψουν για άλλη μια φορά δραστηριότητες της καθημερινότητάς τους και χόμπι.

Οι απαντήσεις αναλυτικά για όλα τα θέματα αναμένεται να δοθούν με την υπογραφή και της δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ που αναμένεται από ώρα σε ώρα.

Ωστόσο, ήδη ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Π. Σταμπουλίδης έδωσε κάποιες διευκρινήσεις μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ, κάνοντας ειδική αναφορά στο κολύμπι, στο κυνήγι και στις αγροτικές εργασίες.

«Εύχομαι να μη βρεθούν περισσότερα ελαιόδεντρα από όσα διαθέτουμε ως χώρα. Έχουμε τον τρόπο να το διαπιστώσουμε. Ας μην παίξουμε τον σκύλο με τη γάτα» είπε με αφορμή και την αυξημένη κίνηση που διαπιστώνεται ήδη από χθες στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Ο ίδιος τόνισε πως οι αγροτικές εργασίες πραγματοποιούνται κανονικά είτε από τους αγρότες κατ’ επάγγελμα είτε από τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων με καλλιέργειες αρκεί να φέρουν το έντυπο μετακίνησης για λόγους εργασίας, στο οποίο θα αναγράψουν «για αγροτική παραγωγή» και το Ε9 που θα πιστοποιεί την ιδιοκτησία τους.

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι το κυνήγι απαγορεύεται, όπως και το ερασιτεχνικό ψάρεμα από την ακτή, το οποίο επιτρέπεται μόνο για τους επαγγελματίες.

Μάλιστα, μετά από πολλά ερωτήματα και διαμαρτυρίες των κυνηγετικών συλλόγων για την ασάφεια των μέτρων που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του lockdown, σύμφωνα με το ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παφίλης επικοινώνησε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να δοθούν διευκρινίσεις από την κυβέρνηση.

Με δεδομένο ότι οι κυνηγοί πληρώνουν παράβολο κάθε χρόνο, ότι η δραστηριότητά τους ασκείται στην ύπαιθρο, που συνεπάγεται ότι δεν υπάρχει συνωστισμός, χρειάζεται το θέμα να εξετασθεί σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρουν πηγές του ΚΚΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Μάκης Βορίδης αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι κατόπιν συνεννόησης θα δοθεί κυβερνητική λύση.

Σημειώνεται ότι το κολύμπι σε ανοιχτή θάλασσα επιτρέπεται ως άθληση.

ieidiseis.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.