Επιστολή Χρήστου Μιχαλάκη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ζημιές από τους αγριόχοιρους στις καλλιέργειες

0 328

Αξιότιμοι Κ.κ..

Για μια ακόμα χρονιά στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων όπως και τα προηγούμενα χρόνια γινόμαστε μάρτυρες καταστροφών σε καλλιέργειες από την δραστηριότητα μεγάλου πληθυσμού αγριόχοιρων, οι οποίοι σε μια νύχτα προκαλούν ανεπανόρθωτες ζημιές στην παραγωγή και οικονομική καταστροφή των γεωργών.

Επειδή δεν προβλέπεται αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για την απώλεια παραγωγής, οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση.

Πιθανότητα έκρηξης κάποιας ζωονόσου σαν συνέπεια του υπερπληθυσμού του αγριόχοιρου με ανυπολόγιστες ζημιές στην χοιροτροφία και γενικότερα στην κτηνοτροφία, πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Παρεμβάσεις προς όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σαν Περιφέρεια αλλά και μέσω της ΕΝΠΕ για την πρόληψη αλλά και την καταστολή της αύξησης του πληθυσμού των αγριόχοιρων, αλλά και προς τον ΕΛΓΑ για εξεύρεση τρόπου αποζημίωσης των γεωργών έχουν γίνει επανειλημμένα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε για την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων εκ μέρους των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ΕΛΓΑ) για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τη διερεύνηση λύσης όσον αφορά τις αποζημιώσεις των παραγωγών.

ΜΕ ΤΙΜΗ

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.