Επιστήμονες: Να προετοιμαστούμε για εμφάνιση εξωγήινων πριν είναι αργά

0 705

Μια ομάδα επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο του St Andrews στη Σκωτία θέλει να συντάξει ένα σχέδιο για το τι πρέπει να κάνουμε αν συναντήσουμε εξωγήινους στη Γη.

Με τη βοήθεια ειδικών από όλο τον κόσμο, οι επιστήμονες του St Andrews – σύμφωνα με την Daily Mail – θα συντάξουν πρωτόκολλα τα οποία θα βοηθήσουν τους ανθρώπους σε περίπτωση «επίσκεψης» εξωγήινων.

Οι προπαρασκευαστικές τους εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε ένα νέο ερευνητικό κέντρο στο πανεπιστήμιο, αφιερωμένο στην αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης (SETI).

«Η επιστημονική φαντασία είναι γεμάτη από τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην ανθρώπινη κοινωνία η εμφάνιση εξωγήινων στον πλανήτη μας», ανέφερε ο Δρ. Τζον Έλιοτ, επιστήμονας υπολογιστών και συντονιστής του SETI Post-Detection Hub.

«Αλλά πρέπει να προχωρήσουμε πέρα ​​από τη σκέψη για τον αντίκτυπο στην ανθρωπότητα. Πρέπει να συντονίσουμε τις ειδικές γνώσεις μας, όχι μόνο για την αξιολόγηση των αποδεικτικών στοιχείων, αλλά και για την εξέταση της ανθρώπινης κοινωνικής απόκρισης. Και η ώρα να το κάνουμε αυτό είναι τώρα», προσθέτει ο Δρ. Τζον Έλιοτ.

Η ομάδα μάλιστα πιστεύει ότι δεν έχει δοθεί η προσοχή που θα έπρεπε στις συνέπειες στην κοινωνία εάν εντοπιστεί εξωγήινη νοημοσύνη.

Ενώ τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πρωτόκολλα για την απειλή πρόσκρουσης αστεροειδών, τίποτα παρόμοιο δεν υπάρχει για την εξωγήινη ζωή.

Τον Ιούνιο, η NASA ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την πρώτη της μελέτη για μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα (UAP) – γνωστά ευρέως ως UFO.

Κατά τη διάρκεια εννέα μηνών, οι επιστήμονες εξετάζουν τα τρέχοντα δεδομένα σε UAP και καθορίζουν ποιες θεάσεις συμβαίνουν φυσικά ή δεν αξίζουν περαιτέρω έρευνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.