Επίσκεψη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας στον Βιολογικό Καθαρισμό του Δ. Μετεώρων

0 992

Μία ακόμα υπέροχη επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α΄ και Δ΄ τάξης με τη συνοδεία των δασκάλων τους κας. Έλσας  Καλαμπάκας και κας. Αρχοντούλας  Μητρονάτσιου   στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου μας.

 Ο υπεύθυνος χημικός μηχανικός της μονάδας κ. Βασιλόπουλος Θεόδωρος εξήγησε στα παιδιά ότι ο βιολογικός καθαρισμός είναι  μια διαδικασία όπου διαχωρίζει τις επικίνδυνες ουσίες από το νερό στα λύματα, ώστε το νερό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο περιβάλλον. Εκείνο που εντυπωσίασε ιδιαίτερα τα παιδιά είναι η κίνηση των νερών (λυμάτων) σαν ένα ποτάμι…. Εδώ χρησιμοποιείται η αερόβια αποικοδόμηση. Για να είναι αποτελεσματική η μέθοδος αυτή οι οργανισμοί που θα εκτελέσουν την αποικοδόμηση απαιτούν οξυγόνο και έτσι υπόστρωμα για να ζήσουν, να αναπτυχθούν και μετά να πεθάνουν…

 Τα λύματα της πόλης μας και των γύρω χωριών μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις μέσω υπονόμων ή με τη χρήση ειδικών βυτιοφόρων οχημάτων.

Ευχαριστούμε τον υπεύθυνο Χημικό Μηχανικό της Μονάδας κύριο Θεόδωρο Βασιλόπουλο και τη Βιολόγο κυρία Λίνα Παπακώστα για τη θερμή υποδοχή, πολύτιμη ξενάγηση και ενημέρωση των μαθητών μας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr