Επίσκεψη στα Μετέωρα το 1973… – Ένα μοναδικό βουβό VIDEO 8mm

0 3,560

Οι θείες από την Αμερική που έχουν τάμα να επισκεφτούν τα Μετέωρα, ήρθαν επίσκεψη στον Βόλο και η οικογένεια κανονίζει εκδρομή στα Μετέωρα.

Η πρόσβαση στα Μοναστήρια δύσκολη και η περιοχή ακόμη ανεξερεύνητη.

Χαρακτηριστικό το δίχτυ που ανεβάζει τρόφιμα για ανεφοδιασμό και μοναχούς στα Μοναστήρια.

Αυτά αναφέρει στην περιγραφή του, ο δημιουργός του video κ. Αποστολέρης Γεώργιος…

Την παραγωγή την έχει η Aylon Film Archives

Η περιγραφή και το video:

 Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη, με μέσο υψόμετρο τα 313 μέτρα, οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα του νομού Τρικάλων, στη Θεσσαλία της Ελλάδας. Το δύσκολα προσβάσιμο και άγριο τοπίο αποτέλεσε πρόσφορο χώρο για τους χριστιανούς ασκητές, οπότε, σε βάθος χρόνου, δημιουργήθηκαν 30 μοναστήρια στις κορυφές κάποιων βράχων και αυτό το μοναστικό σύνολο είναι σήμερα το δεύτερο σημαντικότερο μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος.

Το 1989 η Unesco ενέταξε τα Μετέωρα στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ως ένα ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικό και φυσικό αγαθό.

Στο πρώτο πλάνο της ταινίας τρεις γυναίκες, με φόντο τους πανύψηλους βράχους με χορευτικά, χαρούμενα βήματα πλησιάζουν τον κινηματογραφιστή.

Στη συνέχεια βρίσκουμε τις γυναίκες μπροστά από πάγκους που πουλάνε αναμνηστικά στους τουρίστες. Με ένα πανοραμικό πλάνο φεύγουμε από την μικρή υπαίθρια αγορά και βλέπουμε στοιχεία του γύρω χώρου και της καθημερινότητας των ντόπιων, ντάνες με σακιά, ένα σαμαρωμένο άλογο, οι τρεις κυρίες που άνοιξαν την ταινία και το πανοραμικό σταματά σε κορυφές βράχων και μοναστήρια.

Οι τρεις γυναίκες και άλλοι τουρίστες, έχουν φτάσει με τα αυτοκίνητα σε ύψος που είναι εφικτή η πρόσβαση και ανηφορίζουν προς την Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας Ρουσάνου.

Η περιήγηση συνεχίζεται, πλάνα που προκαλούν δέος, ανάμεσα στους βράχους κι άλλα μοναστήρια και τέλος η εικόνα του διχτυού που χρησιμοποιείται για να ανεφοδιάζει τους μοναχούς με τα αναγκαία ή για την μετακίνηση των ίδιων. —

Περιγραφή δημιουργού: Οι θείες από την Αμερική που έχουν τάμα να επισκεφτούν τα Μετέωρα, ήρθαν επίσκεψη στον Βόλο και η οικογένεια κανονίζει εκδρομή στα Μετέωρα. Η πρόσβαση στα Μοναστήρια δύσκολη και η περιοχή ακόμη ανεξερεύνητη. Χαρακτηριστικό το δίχτυ που ανεβάζει τρόφιμα για ανεφοδιασμό και μοναχούς στα Μοναστήρια.

Αποστολέρης Γεώργιος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.