Επίσκεψη Νίκου Λυγερού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

Για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα ο καθηγητής κ. Νίκος Λυγερός επισκέφτηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο.

0 203

Για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα ο καθηγητής κ. Νίκος Λυγερός επισκέφτηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο. 

Αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε μία διαφορετική διδακτική διάλεξη που χαροποίησε ιδιαίτερα τους μαθητές του σχολείου διδάσκοντας Στρατηγικές Νοητικής Ανάπτυξης με θέμα, «το παιχνίδι στην ανάπτυξη του παιδιού».

Παρουσιάστηκε μία βιωματική διδασκαλία με τη συμμετοχή όλων σχεδόν των μαθητών, με 20 διαφορετικά τουλάχιστον μαθηματικά παιχνίδια που είχε μαζί του και κατασκεύασε ο κ. Λυγερός για την άσκηση της νοημοσύνης και της περιέργειάς τους.

Ο Δ/ντής του Σχολείου εξήγησε τον σκοπό της εκδήλωσης αφού ευχαρίστησε τους επίσημους καλεσμένους που παραβρέθηκαν και ήταν ο Σχολικός Σύμβουλος της 5ης Περιφέρειας Ν. Τρικάλων κ. Σπαθής Απόστολος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και πολιτισμού του Δήμου Καλαμπάκας κ. Λίλα Μπαντέκα-Νάνη και ο Γραμματέας του Δήμου Καλαμπάκας κ. Γιαννάκος Γεώργιος.

Ο κ. Λυγερός αρχικά αναφέρθηκε στην αξία του παιχνιδιού που αποτελεί ένα βασικό κομμάτι στη ζωή κάθε παιδιού, απαραίτητο όχι μόνο για την ψυχαγωγία του, αλλά και για την συναισθηματική, πνευματική και σωματική του ανάπτυξη. Ο ρόλος του είναι τόσο σημαντικός, που αναγνωρίζεται ως ένα από τα βασικά και αναφαίρετα δικαιώματα των παιδιών.

Ειδικότερα εξήγησε τους βασικότερους λόγους και τα οφέλη του παιχνιδιού στα παιδιά και πως το παιχνίδι βοηθά ένα παιδί να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, το περιβάλλον του και να έρθει σε επαφή με άλλα παιδιά.

Άφησε να εννοηθεί ότι μέσω του παιχνιδιού, τα παιδιά μαθαίνουν να βρίσκουν λύσεις, να συνεργάζονται, να υπακούουν σε κανόνες και να σέβονται το ένα το άλλο.

Έτσι το παιχνίδι ενθαρρύνει τη δημιουργική σκέψη και την προβολή των ικανοτήτων κάθε παιδιού.

Ακόμη βοηθά στη λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία, ενισχύοντας την κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Τέλος το παιχνίδι ενισχύει την κίνηση και γενικά τη φυσική δραστηριότητα των παιδιών, συμβάλ-λοντας έτσι στην καλή τους υγεία και την ομαλή σωματική τους ανάπτυξη.

Το σίγουρο είναι ότι οι μαθητές έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την ενασχόληση τους με τα παιχνίδια που ανέπτυξε και προσέφερε ο Νίκος Λυγερός, καθηγητής Πανεπιστημίου.

Κατάφερε εμμέσως και προσέγγισε τους μαθητές παρέχοντας στρατηγικές νοητικής ανάπτυξης για την καλύτερη λειτουργικότητα και απόδοσή τους στη σχολική ζωή, ανάλογα φυσικά με τις ικανότητες του καθενός.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή ενός αναμνηστικού δώρου από τον Διευθυντή του σχολείου στον καθηγητή ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την συνεισφορά του και την αγάπη που τον διακρίνει προς τους μαθητές του σχολείου.

Ο Διευθυντής καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό ευχαριστούν θερμά τον κ. Νίκο Λυγερό για την επίσκεψη του στο σχολείο και την ενδιαφέρουσα διδακτική παρουσίασή του στους μαθητές.

Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου
Χρήστος Καραγεώργος

lygeros 2o dim 18 1lygeros 2o dim 18 2lygeros 2o dim 18 3lygeros 2o dim 18 4

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.