Επιμελητήριο Τρικάλων: Αίτημα για μη εξαίρεση των τουριστικών γραφείων από την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων τους

0 201

Κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή, σας μεταφέρουμε αίτημα των ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων – μελών μας για την αδικία περί μη επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων τους. Ένα μέτρο που θα μπορούσε εν μέρει, να ανακουφίσει τις επιχειρήσεις του κλάδου στη δυσμενή οικονομικά περίοδο που διανύουμε.

Ειδικότερα αναφερόμαστε στο νόμο του υπουργείου οικονομικών που ψηφίστηκε στις 17/02/21 και στον οποίο υπήρξε τροπολογία του υπουργείου εργασίας, σύμφωνα με την οποία καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων των τουριστικών καταλυμάτων για το διάστημα 01/01/2021 – 31/03/2021, όχι όμως και των τουριστικών γραφείων. Αντίστοιχη ρύθμιση είχε ψηφιστεί και το Νοέμβριο 2020 (Ν.4714/2020) για το χρονικό διάστημα 01/09/2020-31/12/2020 με εξαίρεση και πάλι τα τουριστικά γραφεία.

Κρίνουμε πως η εξαίρεση των τουριστικών γραφείων και η άνιση μεταχείριση των επιχειρήσεων εντός του ίδιου κλάδου που έχει πληγεί είναι άδικη και αναμένουμε τις διορθωτικές σας παρεμβάσεις.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Γιαγιάκος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων

Προς: 

  • Υπουργό Οικονομικών

Κο. Σταϊκούρα Χρήστο

  • Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κο. Γεωργιάδη Άδωνι

– Υπουργό Τουρισμού

Κο. Θεοχάρη Χάρη

– Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Κο. Χατζηδάκη Κωνσταντίνο

 

  • Kοιν.:
  • Πρόεδρο Κ.Ε.Ε.Ε.

Κο. Μίχαλο Κωνσταντίνο

– Επιμελητήρια Ελλάδας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.