Επαφές για το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών

Η επιτυχία που γνώρισε το πρώτο παγκόσμιο Θεσσαλικό συνέδριο – αντάμωμα το καλοκαίρι του 2009, στην Ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου, στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, που πραγματοποιήθηκε από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»….

0 81

Η επιτυχία που γνώρισε το πρώτο παγκόσμιο Θεσσαλικό συνέδριο – αντάμωμα το καλοκαίρι του 2009, στην Ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου, στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, που πραγματοποιήθηκε από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»….

Η επιτυχία που γνώρισε το πρώτο παγκόσμιο Θεσσαλικό συνέδριο – αντάμωμα το καλοκαίρι του 2009, στην Ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου, στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, που πραγματοποιήθηκε από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», θεσμοθέτησε ουσιαστικά την ετήσια διοργάνωση μιας τέτοιας πανηγυρικής και πολιτιστικής εκδήλωσης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλία, με το τίτλο «Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών».

Σειρά σημαντικών επαφών πραγματοποίησε στην Θεσσαλία ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» κ. Διαμαντής Γκίκας, στα πλαίσια της καλοκαιρινής επίσκεψής του στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της Τ.Ε.Δ.Κ. Τρικάλων κ. Μιχάλη Ταμήλο, τον Δήμαρχο Μελιβοίας κ. Αντώνη Γκουντάρα και τον Νομάρχη Μαγνησίας κ. Αποστόλη Παπατόλια.

Ο κ. Διαμαντής Γκίκας σε συζήτηση που είχε με τον κ. Μιχάλη Ταμήλο ευχαρίστησε τον Δήμο Τρικκαίων, την Τ.ΕΔ.Κ. Τρικάλων, την Νομαρχία Τρικάλων και τον Τρικαλινό Λαογραφικό Σύλλογο «Οι Θεριστάδες» για την εξαιρετική καλή προετοιμασία του δευτέρου παγκοσμίου συνεδρίου και ανταμώματος που θα φιλοξενηθεί στα Τρίκαλα στις 20.08.2010 και τον ενημέρωσε για τις τελευταίες λεπτομέρειες της πολιτιστικής εκδήλωσης τονίζοντας την μεγάλη σημασία που έχει η ισχυρή υποστήριξη και βοήθεια των συνεργατών του Δήμου Τρικκαίων και της Νομαρχίας Τρικάλων στην υλοποίηση των εκδηλώσεων των θεσσαλών Αποδήμων. Για τελευταίες αλλαγές και προσαρμογές το πρόγραμμα του φετεινού συνεδρίου θα ανανεώνεται στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας http://www.panthessaliki.org

asklhpios2Στην συνάντηση που είχε στα γραφεία της Τ.Ε.Δ.Κ. Λαρίσης με τον Νομάρχη Μαγνησίας κ. Απόστολο Παπατόλια και με τον Δήμαρχο Μελιβοίας κ. Αντώνη Γκουντάρα συζητήθηκε ισχυρό ενδιαφέρον για μια μελλοντική συνεργασία για τα επόμενα δύο παγκόσμια συνέδρια και ανταμώματα Θεσσαλών που προγραμματίζονται για το καλοκαίρι 2011 και 2012, αφού προηγηθούν οι απαιτούμενες σχετικές εισηγήσεις και αποφάσεις από τα αντίστοιχα Διοικητικά Συμβούλια. Συγκεκριμμένα εκφράστηκε από κοινού η επιθυμία το τρίτο παγκόσμιο συνέδριο και αντάμωμα Θεσσαλών να διεξαχθεί στο Δήμο Μελιβοίας, δηλαδή σε ένα Δήμο του Νομού Λαρίσης και το τέταρτο συνέδριο και αντάμωμα σε συνεργασία με ένα Δήμο του Νομού Μαγνησίας.

Οι δύο εκδηλώσεις θα αφιερωθούν αφενός σε ένα μεγάλο πολυπολιτισμικό γεγονός με Θεσσαλική εμβέλια, όπου θα προσκληθούν να συμβάλλουν όλες οι αδελφοποιημένες πόλεις όλων των Δήμων της Θεσσαλίας και αφετέρου στην προβολή των Μεσογειακών αγώνων 2013. Με την υλοποίηση αυτής της ιδέας θα ολοκληρωθεί ένας κύκλος, όπου τα πρώτα τέσσερα συνέδρια και ανταμώματα θα περάσουν από όλους τους Νομούς της Θεσσαλίας.

Γκίκας Διαμαντής (Πρόεδρος) και Ιωάννης Κίτσιος (Γραμματέας)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.