Έντονη η επιστημονική παρουσία του Χρίστου Λιάπη στο 25ο Πανελλήνιο Ψυχιατρικό Συνέδριο, στην Κέρκυρα

Ιδιαίτερα μεστό, καινοτόμων κλινικών και ερευνητικών νοημάτων ήταν το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής,

0 87

Ιδιαίτερα μεστό, καινοτόμων κλινικών και ερευνητικών νοημάτων ήταν το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής,

Ιδιαίτερα μεστό, καινοτόμων κλινικών και ερευνητικών νοημάτων ήταν το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής,  το οποίο έλαβε χώρα από 11 έως 14 Μαίου στην Κέρκυρα, αλλά και με βαρύ προσωπικό επιστημονικό φόρτο, για τον Ψυχίατρο και Διδάκτωρα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστο Χ. Λιάπη, ο οποίος συμμετείχε με ένα Προεδρείο, μία Ελεύθερη Ανακοίνωση, μία Αναρτημένη Ανακοίνωση, ένα Εκπαιδευτικό Σεμινάριο και μία Στρογγυλή Τράπεζα.

Ο Δρ. Λιάπης δήλωσε σχετικά: “Με τις εισηγήσεις μου σχετικά με την αξία της κλοζαπίνης στην κοινωνική επανένταξη των χρονίως πασχόντων από σχιζοφρένεια και με τις αιματολογικές παρενέργειες των αντιψυχωτικών φαρμάκων, επιχειρήσαμε να καταδείξουμε την αξία της χορήγησης του αποτελεσματικότερου των αντιψυχωτικών φαρμάκων 2ης γενιάς, χωρίς τους φόβους και τις κλινικές προκαταλήψεις που το συνοδεύουν, αλλά με παράλληλη ενδελεχή γνώση των πιθανών δυσκρασιών αίματος που μπορεί να παρουσιαστούν από τη λήψη συγκεκριμένων αντιψυχωτικών σκευασμάτων. Στόχος μας παραμένει πάντοτε η προσφορά των βέλτιστων θεραπευτικών δυνατοτήτων, για την εξασφάλιση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ασθενών μας, σταθμίζοντας το σχετικό κόστος – όφελος, πιθανών παρενεργειών και θεραπευτικού αποτελέσματος.

Προεδρεύοντας στην ενότητα των Ελευθέρων Ανακοινώσεων Επαλληλίας Σωματικών και Ψυχικών Νόσων και με σχετική παρουσίαση ασθενούς με κεφαλαλγία τάσεως, συναισθηματική διαταραχή και επεισόδια νυκτερινής ενουρήσεως στο παιδί του, αναδείξαμε τη σημασία της ενδελεχούς κλινικής συνεντεύξεως, με άξονα τη συνδυαστική βιο-ψυχο-κοινωνική συνεκτίμηση πληροφοριών και διαταραχών του περιβάλλοντος των ασθενών μας, προς απαρτίωση του τελικού διαφοροδιαγνωστικού μας συμπεράσματος. Τέλος, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση περιστατικού τοξικομανούς ασθενούς μας, με ιστορικό Διπολικής Διαταραχής και κατατονικές εκδηλώσεις, ο οποίος βελτιώθηκε με Ηλεκτροσπασμοθεραπεία, υπό ταυτόχρονη θεραπεία υποκατάστασης με μεθαδόνη.

Το 25ο Πανελλήνιο Ψυχιατρικό Συνέδριο, δεν ήταν, όμως, επιτυχημένο μόνον στις επιστημονικές του διαστάσεις, αλλά και στις θεσμικές, καθώς συνοδεύτηκε από την ανάδειξη στη θέση του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας του Καθηγητή κ. Αλεβιζόπουλου. Μία εξέλιξη η οποία εγγυάται ακόμη πιο δημιουργικές προοπτικές αποτελεσματικότητας για τον θεσμό της Εταιρείας και για το μέλλον της Ψυχιατρικής στην Ελλάδα.

Μία εξέλιξη που μαζί με τα συγχαρητήρια και τις ευχές για καλή δύναμη, συνοδεύεται και από προςωπικά αισθήματα χαράς και ελπιδοφόρου υπερηφάνειας, καθώς, ο σημαντικός αυτός κλινικός και ακαδημαϊκός Δάσκαλος, πάντα έτοιμος να μεταφέρει γνώση και εμπειρία και να προβάλλει την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα, με τιμά με τη συνεργασία του.”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.