Ενημερωτική εκδήλωση παροχής Πρώτων Βοηθειών πραγματοποιήθηκε στην Καλογριανή

0 2,954

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλογριανής «‘Αγιος Ραφαήλ» σε συνέχεια των δράσεων με στόχο την προσφορά στο σύνολο των κατοίκων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, και σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Νομού Τρικάλων, διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο 11 Ιουλίου ενημερωτική εκδήλωση στην πλατεία του χωριού στην Καλογριανή με θέματα που αφορούν την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η εκδήλωση ήταν μέρος μιας σειράς από ενημερωτικές ημερίδες που πραγματοποιεί η ΕΟΔ Ν. Τρικάλων με γενικό τίτλο: “Ενημερώνομαι, γνωρίζω, προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους” και την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον οι κάτοικοι του χωριού.

Στόχος ήταν η ενημέρωση και η απόκτηση βασικών γνώσεων για την αντιμετώπιση περιστατικών που αφορούν την καθημερινότητα όλων και οι θεματικές που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια της ενημέρωσης ήταν:

Ατομική Προστασία / Αλυσίδα Επιβίωσης / Πνιγμονή / Αιμορραγίες / Τραύματα / Εγκαύματα / Κατάγματα / Λιποθυμικό επεισόδιο – Επιληπτική κρίση/ Αλλεργίες – Αλλεργικό Σοκ/ Υποθερμία – Θερμοπληξία / Τσιμπήματα – Δείγματα φιδιών / Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση / χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή / Πλάγια θέση – Θέση ανάνηψης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.