Ενημέρωση των πολιτών απο την Π.Υ. Καλαμπάκας

0 384

Η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου 2019, λαμβάνοντας υπόψη ότι η πλειοψηφεία των υπαίθριων πυρκαγιών προκαλείται από ανθρώπινη αμέλεια, επιβάλλει την εντατικοποίηση ελέγχων εφαρμογής των απαγορεύσεων που προβλέπονται από τις υπ΄ αριθ. 4/2012 και 9/2000 Πυροσβεστικές Διατάξεις.

Ως εκ τούτου και σύμφωνα πάντα με την κείμενη νομοθεσία, ενημερώνουμε το κοινό ότι:

Στο εξής εφόσον Πυροσβεστικός υπάλληλος διαπιστώσει πταισματική παράβαση θα συντάσσεται επί τόπου σχετικό δελτίο παράβασης αντίγραφο του οποίου θα παραλαμβάνει ο παραβάτης ενώ το πρωτότυπο δελτίο με την προβλεπόμενη διαδίκασία θα υποβάλλεται στο Πταισματοδικείο Καλαμπάκας για τον ορισμό ημερομηνίας εκδίκασης της υπόθεσης.

Οι καταδικαστικές αποφάσεις των πταισματικών παραβάσεων επισύρουν χρηματικό πρόστιμο.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ από 1η Μαΐου εώς 31η Οκτωβρίου:

– Φωτιά σε οικοπεδικό – ακάλυπτο χώρο εντός πόλης-κωμόπολης-οικισμού εώς και σε απόσταση 100μ. από αυτά
– Φωτιά για λόγους εστίασης ή κατασκήνωσης στην ύπαιθρο και συγκεκριμένα εντός δάσους ή δασικής έκτασης
– Καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας η οποία προβλέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κατόπιν αδείας των αρμόδιων Υπηρεσιών (ΔΑΟΚ-ΠΣ)
– Κάπνισμα μελλισών εντός του δάσους ή δασικής έκτασης ή σε απόσταση μικρότερη των 300μ. από αυτές χωρίς την λήψη των σχετικών μέτρων

Ευελπιστούμε στην συνεργασία όλων των πολιτών με την τήρηση των μέτρων που προβλέπονται από Νομοθεσία και την αποφυγή οποιασδήποτε πράξης η οποία μπορεί να προκαλέσει καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος ή να θέσει σε κίνδυνο την ζωή άλλων πολιτών.

Ο Διοικητής
της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας

Ευάγγελος Γ. Τσιορλίδας
Αντιπύραρχος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.