Ένας παλαιός γνώριμος στον πάγκο της Θεόπετρας

0 909

Η Θεόπετρα πριν έρθει σε συμφωνία με τους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν στην μεταγραφική περίοδο, αλλά κι αυτούς που παρέμειναν είχε φροντίσει να βρει τον κατάλληλο καθοδηγητή.

Κι αυτός είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη ιστορία στο χώρο του τρικαλινού ποδοσφαίρου. Πρόκειται λοιπόν για τον Χρήστο Ιακωβάκη ο οποίος ύστερα από αρκετά χρόνια θ’ αναλάβει ως προπονητής και πάλι Καλαμπακιώτικη ομάδα.

Ο Χρήστος Ιακωβάκης ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε από τον Πυργετό και ήταν μέλος της πολύ καλής ομάδας του ΑΟ Τρίκαλα στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Από τα πρώτα κεντρικά χαφ που αγωνίζονταν με ψηλά το κεφάλι ξεχώρισε πολύ γρήγορα για τα ηγετικά του προσόντα.

Έτσι ήρθε γρήγορα η μεταγραφή για την Α’ Εθνική και τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ενώ στην συνέχεια αγωνίστηκε στη μεγάλη ελληνική κατηγορία με τα χρώματα του Διαγόρα Ρόδου. Οι επόμενες ομάδες του ήταν η Καστοριά και η Αναγέννηση Καρδίτσας στην Β’ Εθνική όσον αφορά τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Στη συνέχεια ήταν παίκτης-προπονητής στο Νεοχώρι, την ΑΕΠΑ, το Γαρδίκι και την Νίκη Καμινάδων σε τοπικό, αλλά και Δ’ Εθνική κατηγορία.

Την περίοδο 1995-96 ξεκίνησε ως προπονητής στον Πλάτανο και μετά πήγε στα Μετέωρα κάτι που επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά οδηγώντας την Καλαμπακιώτικη ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Έμεινε στα Μετέωρα όλη τη σεζόν της Δ’ Εθνικής (97-98) κι αποχώρησε στις αρχές της επόμενης. Ξαναδούλεψε στα Μετέωρα στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς 1999-00 κι αποχώρησε πριν το τέλος της ως αήττητος.

Στην περιοχή της Καλαμπάκας ξαναδούλεψε την περίοδο 2006-07 στο Καστράκι, ενώ έχει εργαστεί ακόμη στην Πηγή, τον Πυργετό, τα Αμπελάκια, τον Πρόδρομο και τον Ηρακλή Ζάρκου.

Έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας με τα Μετέωρα και με το Γαρδίκι, ενώ κατέκτησε και της Β’ με τα Αμπελάκια και τον Πρόδρομο και μάλιστα με την δεύτερη ομάδα αήττητος.

photo: trikalasportiva.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.