Ένας εκ των Ομιλητών στις εργασίες του 9ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κώστας Φαμίσης – VIDEO

Στις εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησαν την Παρασκευή βρίσκεται ως σύνεδρος ο κ. Κώστας Φαμίσης, οποίος και μίλησε.

0 142

Στις εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησαν την Παρασκευή βρίσκεται ως σύνεδρος ο κ. Κώστας Φαμίσης, οποίος και μίλησε.

Στις εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησαν την Παρασκευή βρίσκεται ως σύνεδρος ο κ. Κώστας Φαμίσης, οποίος και μίλησε.

Παρακάτω ακολουθεί η ομιλία του και απόσπασμα video αυτής:

 

 

– Φίλες και φίλοι.

– Το συνέδριο, αποτελεί την αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα της παράταξης μας.

-Σήμερα ξεκινάμε, όλοι μαζί, την ανασύσταση και ανασυγκρότηση της προοδευτικής Παράταξης , έχοντας στραμμένα τα μάτια μας στο μέλλον της πατρίδας και του κόμματος.

Στόχος του Συνεδρίου, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι η θεσμική συγκρότηση του ΠΑΣΟΚ,Η ανανέωση των ιδεών, των προσώπων και η ανανέωση της στρατηγικής και του προγραμματισμού.

Πρέπει να διαμορφώσουμε τη νέα ατζέντα, της ανάπτυξης, της προοπτικής και της απασχόλησης, της ανταγωνιστικότητας και της ασφάλειας».

Πρέπει η παράταξη να έχει την δική της ταυτότητα και στρατηγική.

Πρέπει να έχει μια άλλη σχέση με την κυβέρνηση. Δεν λέω να φύγουμε από την κυβέρνηση να συμμετέχουμε , να την στηρίξουμε βάσει της δικής μας πολιτικής, να ασκούμε την δική μας κριτική και να καταθέτουμε δικές μας προτάσεις.

Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες οι οποίες να δίνουν απάντηση στα πολύ οξυμένα προβλήματα της συγκυρίας, στα προβλήματα που αφορούν την κοινωνική συνοχή, την απόλυτη ανεργία, την απόλυτη φτώχεια. Δε νομίζω ότι είναι η ώρα τώρα να κάνουμε ειδικότερες αναφορές. Ο καθένας από εμάς έχει έναν πολύ μεγάλο κατάλογο προτεραιοτήτων και αιτημάτων.

Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την πολιτική μας φυσιογνωμία για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. .

Ναι: όλοι περιμένουν τις ριζικές αλλαγές στην οργάνωση και τη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ.

– Όλοι Θέλουμε μια παράταξη ανανεωμένη και σύγχρονη. – Προεκλογικά μιλήσαμε με ειλικρίνεια και ευθύτητα. – Δεν είπαμε ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα. – Είπαμε την αλήθεια.

Το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ , για μικρότερο και λιγότερο δαπανηρό κράτος, για άνοιγμα επαγγελμάτων και αγορών, για την ελεύθερη πρόσβαση όλων στην οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα. Στη Μείωση των φαρμακευτικών δαπανών, στην προστασία του δημόσιου χρήματος και του εισοδήματος των μισθωτών-συνταξιούχων. Έχει καταθέσει τους στόχους και τις δεσμεύσεις του ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Όπως: Στην Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης. Στην σταδιακή Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ.

Το ΠΑΣΟΚ έχει προγράμματα ανάπτυξης για τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα και για το μέλλον των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Όπως: ( για την ρευστότητα , την επιστροφή ΦΠΑ και τον Τειρεσία ). Έχει ανακοινώσει ειδικό πρόγραμμα για τους Αγρότες. Όπως: ( το αγροτικό πετρέλαιο, την υπαγωγή των αγροτικών προϊόντων σε χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ , την δωρεά γόνιμη αγροτική γη στους νέους, κ.λ.π). Για τις επενδύσεις, την απασχόληση και την καταπολέμηση της ανεργίας.( την απελευθέρωση των μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ, για την συμφωνία ρευστότητας των τραπεζών με το δημόσιο, τον μηχανισμό επιστροφής του ΦΠΑ, κ.λ.π. Για την άμεση στήριξη των πιο ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των ανέργων. Όπως: (η βοήθεια στο σπίτι,η κοινωνική παρέμβαση για άπορους και άστεγους, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους δανειολήπτες. Θεσμικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακριβείας, κ.λ.π ). – Τελικά η κοινωνία μας γύρισε την πλάτη. – Υπάρχει μεγάλη κρίση στη σχέση μας με την κοινωνία. Πρέπει να την ανατρέψουμε την αρνητική εικόνα. πρέπει να ξανακοιτάξουμε τον κάθε Έλληνα πολίτη στα μάτια.

ΠΡΈΠΕΙ να υπάρξει “επανασύνδεση” με την κοινωνία, “να εξασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή”, “να αποκαταστήσουμε τις γέφυρες επικοινωνίας με όλα τα κοινωνικά στρώματα, και κυρίως με τους πολίτες που βιώνουν τη φτώχεια και τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού”. Αυτό πρέπει να γίνει με πρωτοβουλίες, ΟΛΩΝ προς ΟΛΟΥΣ.

– Πρέπει να πείσουμε την κοινωνία ότι υπάρχει – έχουμε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, με το οποίο απαντάμε σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν το μέλλον της χώρας.

Λάθη στο παρελθών έχουν γίνει, από αστοχίες, ιδιοτέλεια, πολιτικούς εγωισμούς και υπερβολές. Ο Ελληνικός Λαός γνωρίζει τι συνέβη. Σήμερα δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος να αποδώσουμε ευθύνες στους οικονομικούς υπαίτιους, προέχει η εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Όλοι μας πρέπει να συμμετέχουμε στην κοινή προσπάθεια για οικονομική ανάπτυξη και αύξηση του εθνικού μας εισοδήματος. Πρέπει να πετύχουμε, γιατί το « δίς εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού »

– Ξέρουμε, ότι η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα δεν αντέχουν άλλα οικονομικά μέτρα.

Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της eurostat που δόθηκαν πρόσφατα στην δημοσιότητα, από τις Βρυξέλλες και αναφέρονται στο έτος 2011, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός στη χώρα μας αγγίζει το 31% του πληθυσμού μας. Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 24,2%. Το παραπάνω ποσοστό αυξομειώνεται ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης των πολιτών. Για παιδιά με γονείς χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης Το ποσοστό είναι 50.2% και απειλούνται με τον κίνδυνο φτώχειας, έναντι 22,4% που υπάρχει στην Ε.Ε.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία H ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ είναι να αποφασίσουμε να ψηφίσουμε να μην υπάρξουν νέα οικονομικά μέτρα σε βάρος της ΜΕΣΑΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ κυρίως για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Πιστεύω, έτσι θα σταματήσει η φτωχοποίηση και θα επέλθει ανάπτυξη.

Τέλος θέλω να δηλώσω ότι Το Συνέδριό οργανώνεται με τους καλύτερους οιωνούς, είναι ένα εθνικό πολιτικό γεγονός.

«Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από τη διαδικασία αυτή και θα βγει από το Συντακτικό του Συνέδριο ισχυρό και ριζικά ανανεωμένο. Εγκαθιδρύει μια νέα σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με την κοινωνία, με όσους πιστεύουν στις αξίες και στον προγραμματισμό της παράταξης μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να χτίσουμε ξανά τη χώρα την Πατρίδα μας σε γερές βάσεις. Τώρα γεννιέται η ελπίδα για το αύριο και για την αποκατάσταση των θυσιών που έγιναν μέχρι Σήμερα.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι, και θα είναι πάντα, ένα μεγάλο πατριωτικό και λαϊκό κίνημα. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.