Έξι δήμοι σχεδιάζονται στο νομό Τρικάλων

Τα χαρτιά της για το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης θα ανοίξει η κυβέρνηση αφού την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί το πρώτο μέρος της πρότασης του υπουργείου Εσωτερικών.

0 153

Τα χαρτιά της για το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης θα ανοίξει η κυβέρνηση αφού την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί το πρώτο μέρος της πρότασης του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα χαρτιά της για το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης θα ανοίξει η κυβέρνηση αφού την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί το πρώτο μέρος της πρότασης του υπουργείου Εσωτερικών.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που είχε ο δήμαρχος Τρικάλων, Μιχ. Ταμήλος, το πρώτο μέρος της πρότασης για τις αλλαγές που σχεδιάζονται στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας θα δοθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών, θα βασίζεται στην μελέτη που έχει εκπονήσει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Πάντως, μέχρι την κατάρτιση του τελικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, πιθανώς να υπάρξουν αλλαγές, αφού το υπουργείο θα προχωρήσει σε ανοιχτή διαβούλευση τόσο με τους εκπροσώπους της Τ.Α. όσο και με τους πολίτες.
Κάτι που, όπως σχολίασε ο κ. Ταμήλος, ενέχει ένα ρίσκο για τους αυτοδιοικητικούς αφού ενδέχεται να γίνουν αλλαγές και παρεμβάσεις σε βάρος των δήμων, με τον υπουργό Εσωτερικών να επικαλείται τις απόψεις που θα καταθέσουν οι πολίτες για την αυτοδιοίκηση, τις αρμοδιότητες και τον τρόπο λειτουργίας των νέων ΟΤΑ.
Να υπενθυμίσουμε ότι η μελέτη του ΙΤΑ προβλέπει τη δημιουργία έξι δήμων στο νομό μας.
Ο πρώτος θα προκύψει από τη συνένωση των δήμων Εστιαιώτιδας, Καλλιδένδρου, Κόζιακα, Μ. Καλυβίων και Φαλώρειας με το δήμο Τρικκαίων.
Ο δεύτερος δήμος με έδρα την Καλαμπάκα θα περιλαμβάνει τους δήμους Καλαμπάκας, Καστανιάς, Κλεινόβου, Μαλακασίου και Χασίων.
Ο τρίτος δήμος θα αποτελείται από τους δήμους Γόμφων, Πιαλείων, Πινδέων, Πύλης και των κοινοτήτων Μυροφύλλου και Νεράιδας.
Επίσης, προβλέπει τη δημιουργία τέταρτου δήμου με την συνένωση του δήμου Αιθήκων και της διευρυμένης Κοινότητας Ασπροποτάμου.
Στα πεδινά προτείνεται η συνένωση των δήμων Οιχαλίας, Πελινναίων και Φαρκαδόνας, ενώ ο έκτος δήμος θα προκύψει με τη συγχώνευση των δήμων Βασιλικής, Παληοκάστρου, Παραληθαίων και Τυμφαίων.
πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.