Έκπληξη Μητσοτάκη για τις ευρωεκλογές

0 213

Επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές και όλη η χώρα μία περιφέρεια με σταυρό, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές το απόγευμα από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Στη χώρα προωθούνται πολύ σημαντικές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις, είπε στο υπουργικό ο πρωθυπουργός στο υπουργικό απαντώντας σε όσους αμφιβάλλουν.

Αναφέρθηκε στις αλλαγές στην δικαιοσύνη, στο νέο καθεστώς για τους δανειολήπτες το οποίο θα ψηφιστεί την Δευτέρα αλλά και την επόμενη εβδομάδα θα έχουν ψηφιστεί οι 11 ρυθμίσεις κοινωνικής δικαιοσύνης εναντίον της φοροδιαφυγής.

Στόχος μας είναι η ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης και τα πρόσθετα έσοδα τα δοθούν στην υγεία και την παιδεία είπε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των ευρωεκλογών λέγοντας ότι πρέπει να αποσαφηνιστεί εγκαίρως έτσι ώστε τα κόμματα να κάνουν τους σχεδιασμούς τους.

Για το σύστημα ανάδειξης των 21 ευρωβουλευτών, είπε ότι και στην αναμέτρηση αυτή θα ισχύσει ο σταυρός προτίμησης γιατί τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχει ο πολίτης και όχι ο αρχηγός κάθε παράταξης μέσω μιας λίστα προσδιορισμένων βουλευτών.

Υπήρξε, είπε, προβληματισμός για να υπάρξει διαίρεση της επικράτειας αλλά πιστεύω ότι η ενιαία επικράτεια αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη λύση. Τα κριτήρια πρέπει να είναι εθνικά μακριά από τοπικές φωνές για να γίνεται πιο δυνατή η φωνή της πατρίδας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ανακοίνωσε επίσης την καθιέρωση, για όποιον το επιθυμεί, της επιστολικής ψήφου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr