Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

0 360

Μια ωραία εκπαιδευτική επίσκεψη στα Τρίκαλα πραγματοποίησαν οι μαθητές του τμήματος Γ1’ και της Δ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας τη Δευτέρα 11-12-2023.

Αρχικά επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της σύγχρονης βιομηχανίας αναψυκτικών «Κλιάφα» στις οποίες ξεναγήθηκαν φορώντας ειδική στολή. Εντυπωσιάστηκαν από τα υπερσύγχρονα μηχανήματα, την ασηπτική τεχνολογία εμφιάλωσης και χάρηκαν με το κέρασμα που τους προσφέρθηκε.

Μετά επισκέφθηκαν το Κέντρο Έρευνας και Δημιουργίας- Μουσείο Τσιτσάνη. Ξεναγήθηκαν πρώτα στον επάνω όροφο που είναι αφιερωμένος στη ζωή και το έργο του μεγάλου τρικαλινού συνθέτη και στιχουργού Βασίλη Τσιτσάνη αλλά και σε άλλους τρικαλινούς δημιουργούς. Στους μαθητές προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση το τζουκ μποξ και χάρηκαν που επέλεξαν και άκουσαν τραγούδια από αυτό. Στο ισόγειο , άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας και τη χρήση του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού και, απ’ ότι φάνηκε, εντυπωσιάστηκαν από τον τρόπο θέρμανσης του χώρου και από τα ξύλινα τσόκαρα που φορούσαν οι λουόμενοι.

Στον ίδιο όροφο θαύμασαν τα αξιόλογα έργα του τρικαλινού Ζωγράφου Κώστα Ντάκου.

Ακολούθησε μια βόλτα δίπλα στον ποταμό Ληθαίο και στον προαύλιο χώρο του Κουρσούμ Τζαμί.

Η επίσκεψη αυτή γέμισε με γνώσεις, εικόνες και εμπειρίες τους μικρούς μαθητές και θα μείνει αξέχαστη σε όλους.

Ευχαριστούμε πολύ τη φιλόξενη εταιρεία « Κλιάφα» καθώς και τους δυο καταπληκτικούς ξεναγούς μας στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Την εκπαιδευτική επίσκεψη οργάνωσαν και υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του τμήματος Γ1΄, Γραμμάτη Θεοδώρα και της Δ΄ τάξης, Φαραζούμη Φωτεινή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr