Εκοιμήθη σήμερα σε ηλικία 80 ετών ο Μητροπολίτης Γρεβενών Σέργιος

Εκοιμήθη σήμερα, Πέμπτη 10 Ιουλίου ο Μητροπολίτης Γρεβενών κυρός Σέργιος.

0 407

Εκοιμήθη σήμερα, Πέμπτη 10 Ιουλίου ο Μητροπολίτης Γρεβενών κυρός Σέργιος.

Εκοιμήθη σήμερα, Πέμπτη 10 Ιουλίου ο Μητροπολίτης Γρεβενών κυρός Σέργιος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του grevenamedia.gr ο μακαριστός Μητροπολίτης Σέργιος είχε ένα τροχαίο ατύχημα καθ” οδόν για την Ιεραρχία του Φεβρουαρίου, που είχε ως αποτέλεσμα να εγχειριστεί και νοσηλευτεί στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Πρόσφατα ο Μητροπολίτης Γρεβενών εισήχθη στην εντατική με πρόβλημα στο αναπνευστικό, όπου τελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα και να αναχωρήσει για τους ουρανούς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του grevenamedia ειδοποιήθηκαν ήδη οι Τοπικές αρχές των Γρεβενών όπως ο Τοπικός Εισαγγελέας, η Αστυνομία και ο Αντιπεριφερειάρχης οι οποίοι θα κλειδώσουν το διαμέρισμα του Μακαριστού Σεβασμιοτάτου στην Ιερά Μητρόπολη. Τοποτηρητής στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών θα τοποθετηθεί ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ Σεραφείμ έως την ημέρα ενθρονίσεως του Νέου Μητροπολίτη Γρεβενών.

Λίγα λόγια για τον μακαριστό Μητροπολίτη Γρεβενών.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Γρεβενών γεννήθηκε στον Πειραιά το 1934.

Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1958.

Χειροτονήθηκε διάκονος στις 3 Μαρτίου 1955 και Πρεσβύτερος στις 25 Ιανουαρίου 1959.

Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στο Ελληνικό Στρατό (1957-1958) και ως εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς (1968-1976).

Επίσης διακόνησε απο τις θέσεως του Ηγουμενοσυμβούλου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης (1974-1976) και στο ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κύρου Σεραφείμ.

Εξελέγη Μητροπολίτης Γρεβενών στις 13 Αυγούστου 1976.[1][2] Ασχολήθηκε με το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και κηρυκτικό έργο.

Επιμελήθηκε της καταγραφής των κωδικών της Ιεράς Μονής Οσίου Νικάνορος Ζαβόρδας, φρόντισε για την φύλαξη των χειρογράφων και κειμηλίων της Μονής.

Συνέγραψε και εξέδωσε Ιερές Ακολουθίες τοπικών Αγίων, την ιστορία της Εκκλησίας των Γρεβενών και της Ιεράς Μονής Ζαβόρδας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr