Εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλομοίρας στα παράλια της Μικράς Ασίας – Ένα ταξίδι στη μνήμη

0 890

Εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλομοίρας στα παράλια της Μικράς  Ασίας (ένα ταξίδι στη μνήμη)

1/7/2024 – 5/7/2024

 

  ΤΡΙΚΑΛΑ- ΤΣΑΝΑKΚΑΛΕ.

Μετά τον καθιερωμένο τελωνειακό έλεγχο και τις  σχετικές διατυπώσεις των συνόρων,  κατευθυνθήκαμε  προς την Καλλίπολη όπου περάσαμε από την Κρεμαστή γέφυρα των Δαρδανελίων για  να βρεθούμε απέναντι στο Τσανάκκαλε, μια εξαιρετική βάση για να δει ο ταξιδιώτης σημαντικού αρχαιολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος αξιοθέατα, πριν κατέβει στη Σμύρνη.

 

ΤΡΟΙΑ- ΠΕΡΓΑΜΟ-ΣΜΥΡΝΗ.

Αναχωρήσαμε, για την αρχαία Τροία. Εκεί  είδαμε τα ερείπια από την αρχαία πόλη και το αντίγραφο του Δούρειου Ίππου. Συνεχίσαμε για την  Πέργαμο, την πόλη του παπύρου. Επισκεφθήκαμε την Ακρόπολη, το Ασκληπιείο και την παλαιά Ελληνική συνοικία. Δια μέσω Μενεμένης φθάσαμε στην πολυπόθητη και χιλιοτραγουδισμένη πόλη – τη Σμύρνη.

 

ΣΜΥΡΝΗ – ΚΟΡΔΕΛΙΟ – ΈΦΕΣΟ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ.

Στη Σμύρνη επισκεφθήκαμε το Κορδελιό, όπου  είδαμε το Διοικητήριο με το γραφικό ρολόι του , τα παλαιά ελληνικά αρχοντικά και την ιστορική προκυμαία της. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε νότια, στην καρδιά της Αρχαίας Ιωνίας και επισκεφθήκαμε την αρχαία Έφεσο. Τα πολλά και τα  καλοδιατηρημένα ερείπια της πόλης της Εφέσου μας εντυπωσίασαν καθώς και ο ναός της Αρτέμιδος ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου. Στον αρχαιολογικό χώρο είδαμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την Δημόσια Αγορά, το Νυμφαίο, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το θέατρο, το Γυμναστήριο και το Στάδιο. Το μεσημέρι επισκεφθήκαμε  το κοσμοπολίτικο Κουσάντασι.

 

ΑΪΒΑΛΙ- ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ.

Αναχωρήσαμε για το πανέμορφο Αϊβαλί, τις αλλοτινές Κυδωνιές μέσα σε ένα απέραντο κάμπο από ελαιόδεντρα. Περιηγηθήκαμε στα γραφικά σοκάκια με τι παλιές σαπωνοποιίες. Είδαμε τα παλαιά ελληνικά αρχοντικά σπίτια, που σώζονται ακόμα και κοσμούν το Αϊβαλί. Κάναμε βόλτα στο γραφικό λιμανάκι με τις παραδοσιακές ταβέρνες και επισκεφθήκαμε τα πανέμορφα Μοσχονήσια, ένα σύμπλεγμα από 22 μικρά νησάκια διασκορπισμένα στον κόλπο του Αϊβαλί. Εκεί βρίσκονται ακόμα και σώζονται ερείπια από τον ναό των Ταξιαρχών του 1890. 

 

ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ- ΤΡΙΚΑΛΑ.

Διασχίζοντας και πάλι την Κρεμαστή γέφυρα των Δαρδανελίων και  δια μέσω  Καλλίπολης, φθάσαμε στα  σύνορα των κήπων. Μετά τον καθιερωμένο τελωνειακό έλεγχο συνεχίσαμε την πορεία μας  και με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις στην διάρκεια της διαδρομής  επιστρέψαμε στο χωριό μας γεμάτοι από χαρά, διασκέδαση, περηφάνια  και συγκίνηση.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά το τουριστικό γραφείο CHIC TRAVEL, τον οδηγό μας κ. ΧΡΗΣΤΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ και όλους τους συμμετέχοντες και υποσχόμαστε στο μέλλον νέες τουριστικές αποδράσεις..            

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr