Εγκαταλελειμμένη… η ιστορική “Τζέρτση” – Εικόνες από το σήμερα και το χθες!

0 3.143

Άσχημες και θλιβερές είναι οι εικόνες που αντικρίζει κάποιος που επισκέπτεται την ιστορική τοποθεσία “Τζέρτση” των Μετεώρων, μια περιοχή που αποτελούσε σταθμό… στο παρελθόν για τους κατοίκους της Καλαμπάκας.

Η περιοχή που πριν πολλά χρόνια δεχόταν εκδηλώσεις κυρίως τις απόκριες με τα κούλουμα να γίνονται εκεί, και την πρωτομαγιά να δέχεται πλήθος κόσμου, αλλά και τις υπόλοιπες εποχές που ήταν χώρος πρασίνου και Κυριακάτικης απόδρασης, πλέον εδώ και χρόνια έχει αφεθεί στο έλεος των τουριστών με τα τροχόσπιτά τους που κάνουν τον χώρο, διαμονή τους, αφήνοντας πίσω στοίβες σκουπίδια τα οποία σκορπούν τα αδέσποτα ζώα της περιοχής.

Επίσης ο χώρος που είχε και καλαίσθητη περίφραξη κάποια στιγμή, αυτή με το πέρασμα των χρόνων καταστράφηκε και ζώα, όπως αγελάδες, κ.α, κάνουν βόλτες στον χώρο μην αφήνοντας τίποτα όρθιο, βρομίζοντας τον παράλληλα, με ακαθαρσίες!

Όσο για το κιόσκι και τα παγκάκια που υπήρχαν αφέθηκαν όλα στο πέρασμα του χρόνου και στην αφασία των υπευθύνων!

Μερίδιο ευθύνης έχουν και οι αναίσθητοι πολίτες που αντί να προστατέψουν τον χώρο – όταν τον χρησιμοποιούν – αφήνουν εκεί τα σκουπίδια τους για να τα μαζέψουν οι επόμενοι!

Δείτε μερικές εικόνες από το σήμερα και το χθες…

Κάτω εικονες από το σήμερα…

 

Επάνω εικονα από μια πρωτομαγιά…

Κάτω εικονες από την περιοχή – κούλουμα 2008!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr