Δριτσέλη Παναγιώτα: Σχετικά με τους 500 εργαζόμενους του ΙΚΑ – Ανάμεσά τους και έξι από Καλαμπάκα και Τρίκαλα

Στο υπάρχων πολιτικό μοντέλο διακυβέρνησης απέδωσε η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Παναγιώτα Δριτσέλη την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε βάρος 500 εργαζομένων στο ΙΚΑ-ΕΤΕΜ (ανάμεσά τους, και έξι εργαζόμενοι στα υποκαταστήματα Τρικάλων και Καλαμπάκας),

0 397

Στο υπάρχων πολιτικό μοντέλο διακυβέρνησης απέδωσε η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Παναγιώτα Δριτσέλη την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε βάρος 500 εργαζομένων στο ΙΚΑ-ΕΤΕΜ (ανάμεσά τους, και έξι εργαζόμενοι στα υποκαταστήματα Τρικάλων και Καλαμπάκας),

Στο υπάρχων πολιτικό μοντέλο διακυβέρνησης απέδωσε η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Παναγιώτα Δριτσέλη την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε βάρος 500 εργαζομένων στο ΙΚΑ-ΕΤΕΜ (ανάμεσά τους, και έξι εργαζόμενοι στα υποκαταστήματα Τρικάλων και Καλαμπάκας), οι οποίοι οδηγούνται σε απόλυση μετά την απόφαση του Διοικητικού εφετείου, βάσει της οποίας ακυρώνονται οι προσλήψεις διοικητικών και οικονομικών υπαλλήλων που διενεργήθηκαν σε εφαρμογή του Ν.3899/2010.

Η βουλευτής, επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τρικάλων συναντήθηκε χθες το μεσημέρι με τους εργαζομένους που πλήττονται απ’ την απόφαση, κι αν κάτι ξεκαθαρίστηκε από πλευράς κλιμακίου είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων παρακολουθώντας σε καθημερινή βάση το θέμα (καταθέτοντας και σχετική τροπολογία που αναμένεται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα) και πως οι συνεχείς παρεμβάσεις του σε κοινοβουλευτικό επίπεδο στόχο έχουν τόσο την υπεράσπιση των συγκεκριμένων εργαζομένων και την άρση της σε βάρος τους αδικίας, όσο και την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης: μια διασφάλιση που δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί με απολύσεις εργαζομένων και πάγωμα προσλήψεων, ιδίως τη στιγμή που στον Οργανισμό υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και οι εργαζόμενοι υπερβάλλουν εαυτόν προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν κοινό υπερπολλαπλάσιο της δυναμικότητάς τους.

Οι υπό απόλυση εργαζόμενοι, είναι επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ/2008 για την Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι μετακινήθηκαν στο ΙΚΑ. Οι υπάλληλοι αυτοί, αφού ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα για δύο ολόκληρα χρόνια περιμένοντας την πρόσληψή τους στην Αγροτική Τράπεζα, ενημερώθηκαν το 2011 για την τοποθέτησή τους σε υπηρεσίες του ΙΚΑ και έκτοτε εργάζονται καλύπτοντας κάποιες από τις τεράστιες ανάγκες του Οργανισμού. Να σημειωθεί πως, όπως και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τόνισαν, εξαναγκάστηκαν να παραιτηθούν κάθε νομίμου δικαιώματος τους που απορρέει απ’ την επιτυχία τους στο διαγωνισμό για την Αγροτική Τράπεζα, και πως όλοι τους εγκατέλειψαν θέσεις στον ιδιωτικό τομέα όπου και εργαζότανε επί σειρά ετών προκειμένου να στελεχώσουν τις υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Η απόφαση του Εφετείου, προέκυψε έπειτα από αγωγές των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ/2008 για το ΙΚΑ, οι οποίοι έως σήμερα δεν έχουν προσληφθεί, παρόλο που δημοσιεύτηκε ο πίνακας διοριστέων. Με την απόφαση του εφετείου οι εργαζόμενοι της προκήρυξης 9Κ βρίσκονται όμηροι πολιτικών συνθηκών πέραν κάθε φαντασίας και πραγματικότητας. Χωρίς καμία ευθύνη εκ μέρους τους βρίσκονται ένα βήμα πριν την ανεργία και τον αφανισμό.

Όπως κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε τόσο από πλευράς της βουλευτού όσο και των λοιπών μελών του κλιμακίου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τίθεται αλληλέγγυος στον αγώνα του κάθε εργαζομένου να διασφαλίσει τα στοιχειώδη δικαιώματά του, ιδίως σε μια εποχή που η τρικομματική κυβέρνηση, υπακούοντας στα κελεύσματα της τρόικας προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια κρίση που το ίδιο το υπάρχων πολιτικο-οικονομικό σύστημα δημιούργησε σφαγιάζοντας θέσεις εργασίας και καταδικάζοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους στον εφιάλτη της ανεργίας. Παράλληλα, τονίστηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αντιτίθεται με σφοδρότητα στην τακτική που θέλει εργαζομένους να στρέφονται εναντίον άλλων εργαζομένων, και πως με την τροπολογία που έχει ήδη κατατεθεί στο Κοινοβούλιο, μέριμνα λαμβάνεται και για τους επιτυχόντες της προκήρυξης 8Κ/2008. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα να συνεχιστεί ο αγώνας μέσα και έξω απ’ τη Βουλή, μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο θέμα.

Ως ήδη αναφέρθηκε, ιδιαίτερη σημασία για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς τυχόν υλοποίηση των απολύσεων θα οδηγήσει σε περαιτέρω αποδυνάμωση έναν Ασφαλιστικό Οργανισμό που εξυπηρετεί πολλές χιλιάδες ασφαλισμένων: μόνο στα Τρίκαλα π.χ. τους τελευταίους μήνες, οι υπάρχοντες εργαζόμενοι εξυπηρέτησαν περισσότερες από 13.000 υποθέσεις ασφαλισμένων στον Οργανισμό.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η υπόθεση των επιτυχόντων της προκήρυξης 9Κ/2008 είναι ένα ακόμη επεισόδιο στο κυβερνητικό σήριαλ που έχει ως στόχο την απαξίωση του Οργανισμού, με τελικό ζητούμενο την απόλυτη εξαθλίωση και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού στη χώρα μας. Μοναδικός τρόπος για να απαλλαγεί η ελληνική κοινωνία απ’ τον εφιάλτη που έχει δημιουργηθεί γύρω από κάθε στιγμή της ζωής και της καθημερινότητάς της, η ανατροπή του συστήματος που δημιουργεί και υποθάλπει τα φαινόμενα εξαθλίωσης των πολιτών προκειμένου να αποκατασταθούν τα δίκαια αιτήματα όλων των εργαζομένων.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τρικάλων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.