Δραστηριότητες στη Φθινοπωρινή φύση για την Ακαδημία Στίβου του Σ.Κ.Α.Μ.

0 893

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη – δώρο επεφύλασσε στις 2 ομάδες της Ακαδημίας Στίβου του Συλλόγου Κλασσικού Αθλητισμού Μετεώρων (Σ.Κ.Α.Μ) η προπονήτρια Γιούλη Κισκίνη, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου.

Οι μικροί αθλητές ταξίδεψαν, μαζί με όσους γονείς επιθυμούσαν να συμμετέχουν, με λεωφορείο & Ι.Χ. έως τα φθινοπωρινά Περτουλιώτικα λιβάδια. Αν κι η πρόβλεψη της ΕΜΥ ήταν δυσοίωνη, ο καιρός τούς έκανε τελικά το χατίρι & η Ακαδημία απόλαυσε με την καρδιά της Τοξοβολία – Ιππασία & Πεζοπορία!

Η άσκηση στη φύση ή “πράσινη άσκηση” (green exercise), όπως αποκαλείται παγκοσμίως , έχει πολλαπλά οφέλη για το άτομο, οφέλη που συνήθως αγνοούμε ή παραβλέπουμε λόγω της διαβίωσής μας σε αστικά κέντρα.

Σύμφωνα λοιπόν με σύγχρονες επιστημονικές μελέτες, η δραστηριοποίηση σε υπαίθριο χώρο κρύβει πολλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία, αυξάνοντας το επίπεδο φυσικής κατάστασης με συγκριτικά χαμηλότερο επίπεδο αντιληπτής άσκησης. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο δραστηριοποιείται βελτιώνοντας τη φυσική του κατάσταση σε ελεύθερο φυσικό περιβάλλον χωρίς ν’ αντιλαμβάνεται το πραγματικό επίπεδο κόπωσης κατά τη διάρκεια της δράσης, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχιση της άσκησης και τη μη εγκατάλειψη της προσπάθειας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Άλλα οφέλη της “πράσινης άσκησης” είναι ότι βελτιώνει τη διάθεση και την αυτοεκτίμηση, μειώνει το στρες, ξεκουράζει τον εγκέφαλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σα φυσικό φάρμακο, μεταβάλλει θετικά τη συμπεριφορά, ενώ δίνει την εντύπωση ότι είναι ευκολότερη ως μέθοδος άσκησης. Επίσης είναι πιθανότερο να οδηγήσει ευκολότερα σε δια βίου υιοθέτηση της άσκησης, ενώ μπορεί να εκτελείται σε ποικίλες μορφές φυσικού περιβάλλοντος, όπως δάση, χιονισμένα τοπία ή παραλίες/αμμουδιές.

Τέλος, τα προγράμματα Υπαίθριων Δραστηριοτήτων βελτιώνουν εντυπωσιακά την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών και την επιθυμία τους για προστασία της φύσης.

*Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, των Χαρίλαου Κουθούρη, καθηγητή, με ειδικότητα στην Κινητική Αναψυχή, στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και του Ιωάννη Γιαννακόπουλου, καθηγητή Φυσικής Αγωγής (M.Sc.).

Στοιχεία απ’ το documentonews.gr.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr