Δωρεάν μουσικό εργαστήριο για εφήβους και νέους με αναπηρία αύριο στο Μουσικότροπο στη Λάρισα

0 287

Το Μουσικότροπο αποτελεί ένα από τα ελάχιστα μουσικά φεστιβάλ της χώρας, που περιλαμβάνει στον προγραμματισμό του εργαστήρια, προσπελάσιμα για τα άτομα με αναπηρία, ακολουθώντας την αρχή των ίσων ευκαιριών στη ζωή και στην τέχνη.

Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετάσχουν έφηβοι και νέοι ενήλικες με αναπηρία ηλικίας 14-22 ετών.

Το βιωματικό μουσικό εργαστήρι δεν είναι θεραπευτικό αλλά εκπαιδευτικό. Στόχος του εργαστηρίου είναι να παρουσιάσει μια σειρά από μουσικές δραστηριότητες που εστιάζουν στο λόγο, την κίνηση, τον ήχο, αλλά και την αισθητική αγωγή. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τις μουσικές και μη μουσικές εμπειρίες και να αποκομίσουν τα οφέλη από τη μουσική ως τέχνη και μέσο εκπαίδευσης.

Διοργανωτές του εργαστηρίου είναι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ευζωία, Πολιτισμός, Τέχνη, Τουρισμός και Αναπηρία» ΕΠΤΤΑ ΚΟΙΝΣΕΠ και η Άτυπη εθελοντική Ομάδα Μουσικό εκπαιδευτικό Σύνολο ΜΟΥΣ.Ε.Σ.

Εισηγήτριες:
• Τροκάνα Αρίστη, Φιλόλογος-Μουσικός, ΜΑ Ειδική Αγωγή Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
• Σπανίδου Σοφία, Ειδική Παιδαγωγός, ΜΑ Ειδική Αγωγή Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
• Κυριακίδου Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός, ΜΑ Ειδική Αγωγή Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
• Μπαρσάκη Αναστασία, Ειδική Παιδαγωγός, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020, Μύλος του Παππά – Λάρισα
Ώρες: 10:00 – 13:00
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ
Εγγραφή συμμετοχής μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.mousikotropo.gr
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα.

Για εξειδικευμένες απορίες και ερωτήσεις επικοινωνήστε με το email lefka@uom.edu.gr

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
RoDi fetival – “Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη”

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί δεύτερο εργαστήριο, στο πλαίσιο του οποίου θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους / ντοκιμαντέρ στον Μύλο του Παππά από τις 12:00 – 13:00

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους και διοργανωτής είναι “Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Οι ταινίες 

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής :

IOTAPHI (ΙΦ) : Videoclip, Διάρκεια: 3min 41sec. Έτος παραγωγής: 2018. Σύλληψη Ilia Darlin και Δάφνη Ηλιάκη. Σκηνοθέτης: Γρηγόρης Ρέντης. Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιάννης Γεωργίου, Παραγωγός: Νικόλας Αλαβάνος.

The Journey of our Masks: Ντοκιμαντέρ. Έτος παραγωγής: 2018. Διάρκεια: 6min 46sec. Σκηνοθεσία, Παραγωγή, Μοντάζ: Σπύρος Νταντανίδης.

«Με ανοιχτά φτερά (With open wings)» : Είδος: Ντοκιμαντέρ. Έτος παραγωγής: 2017. Διάρκεια: 22λ. Παραγωγή-Σκηνοθεσία-Σενάριο: Βίβιαν Παπαγεωργίου.

Ένας άλλος… Sartre: Μικρού μήκους ταινία. Έτος παραγωγής: 2017. Διάρκεια: 15λ:07. Παραγωγή: Βασίλης Οικονόμου, Ελιάνα Περηφάνου. Σκηνοθεσία: Μαρία Σιδηροπούλου.

Η επιλογή των ταινιών και των ντοκιμαντέρ βασίστηκε στην ανάδειξη της τέχνης μέσα από την οπτική των αναπήρων καλλιτεχνών. Σκοπός είναι να δοθεί το έναυσμα για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω στο ρόλο της τέχνης ως μέσο έκφρασης, δημιουργικότητας και εκπαίδευσης αλλά και να αναδειχθούν θέματα προσβασιμότητας των αναπήρων στην τέχνη είτε ως θεατές είτε ως καλλιτέχνες.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, Μύλος του Παππά, Λάρισα
Ώρες: 12:00 – 13:00
ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ

 

Αναλυτικό πρόγραμμα των συναυλιών και των εργαστηρίων του φεστιβάλ Μουσικότροπο στη ιστοσελίδα www.mousikotropo.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.