Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας – Ξεκινά η ώρα παραμυθιού

Για τέταρτη χρονιά ανοίγει την αυλαία η «Ώρα Παραμυθιού». Μία ενότητα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με επίκεντρο τα παιδιά και τη διαπαιδαγώγησή τους.

0 121

Για τέταρτη χρονιά ανοίγει την αυλαία η «Ώρα Παραμυθιού». Μία ενότητα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με επίκεντρο τα παιδιά και τη διαπαιδαγώγησή τους.

Για τέταρτη χρονιά ανοίγει την αυλαία η «Ώρα Παραμυθιού». Μία ενότητα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με επίκεντρο τα παιδιά και τη διαπαιδαγώγησή τους. Μια ενότητα που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή από γονείς και παιδιά. Η  συμμετόχη τους δε ήταν τόσο μεγάλη που γέμιζε ασφυκτικά χαρούμενες φωνές όλος χώρος διοργάνωσής τους.

Και δεν είναι τυχαίο αφού συνέβαλε σε αυτό η θέληση και η αγάπη του Δημάρχου και των συνεργατών του για την αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης προς κάθε κατεύθυνση.

Τα τελευταία χρόνια ο δήμος Καλαμπάκας γυρίζει σελίδα στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Επενδύει στην παιδεία και στον πολιτισμό μιας κοινωνίας που αποτελούν και τους δυο βασικούς πυλώνες  για να διαμορφωθούν υγιή πρότυπα για όλους τους ανθρώπους και ειδικότερα για τα παιδιά.

Συγκεκριμένα:

Τα τρία τελευταία χρόνια η Δημοτική Βιβλιοθήκη:

* Στελεχώθηκε με επιστημονικό προσωπικό.

* Αναδιαμόρφωσε το χώρος της για την εύρυθμη λειτουργία της.

* Εμπλούτισε το υλικό της με νέες κυκλοφορίες και

* Αύξησε τα λήμματα από 3.500 σε 7.500.

* Προέβη σε ηλεκτρονική καταχώρηση του υλικού της και έκδοση κάρτας μέλους.

Η Βιβλιοθήκη του δήμου μας μετατράπηκε σ’ ένα ζωτικό πυρήνα    εξελίξεων αλλά και προσφοράς στο σύνολο των δημοτών μας.

Επιπρόσθετα

* Δόθηκε η δυνατότητα στους δημότες της ευρύτερης περιοχής Καλαμπάκας να γεμίζουν εποικοδομητικά το χρόνο τους.

* Ήρθαν  κοντά στο βιβλίο μέσα από παρουσιάσεις βιβλίων.

* Ενημερώνονται συνεχώς για την κίνηση στη Δημοτική βιβλιοθήκη μέσα από τη στήλη μας σε τοπική εφημερίδα.

* Βραβεύτηκαν οι αναγνώστες μας.

* Μετατράπηκε ο παραδοσιακός χώρου της βιβλιοθήκης σε χώρο ζεστό, προσιτό σε όλους τους ανθρώπους όλων των ηλικιών αλλά και όλων των επίπεδων.

* Καταρίφτηκε ο μύθος του απροσπέλαστου και έγινε προσέγγιση των αναγκών  των δημοτών μας.

* Θεσπίστηκαν  δραστηριότητες και ενεργοποιήθηκε το σύνολο των δημοτών μας σε όλες τις ηλικίες.

Θέσπισε Ενότητες – Δραστηριότητες

«Ώρα Παραμυθιού» απευθύνεται σε παιδιά μέχρι και 11 ετών έχει ως σκοπό να ενεργοποιήσει τα παιδιά σε σχέση με το βιβλίο και το διάβασμα, τη γνωριμία με το χώρο μιας βιβλιοθήκης αλλά και με άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Καλεσμένοι όπως οι συγγραφείς Γαλάτεια Σουρέλη ,Μαρούλα Κλιάφα, κ.α,  η Σχολική Σύμβουλος Μαρία Πετρίδη , συνεργασίες με Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, αλλά και με άλλους συλλόγους όπως ο Οδηγισμός , οι Φίλες της γης κ.α είναι μερικά από τα δείγματα.  Η δραστηριότητα κάλυψε πολλά θέματα σε σχέση με το βιβλίο, την αγάπη για το διάβασμα, την εκπαίδευση, την ενημέρωση, τη διασκέδαση και έκλεψε τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων.

«Εφήβων Διέξοδοι» δραστηριότητα  απευθυνόμενη σε εφήβους που στόχο έχει να καλύψει προβληματισμούς των νέων μας αλλά και να τους δώσει σωστά πρότυπα και κίνητρα. Αξιόλογες συνεργασίες όπως αυτή με  το «Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης» του Νομού Τρικάλων καθώς και με τον Α.Σ Μετέωρα δείχνουν τον κοινωνικό χαρακτήρα αυτής της δραστηριότητας.

«Ταξιδεύοντας μ’ ένα βιβλίο» απευθύνεται στους Ενήλικες. Σκοπός της δραστηριότητας να μεταφέρει τους ενήλικες στο μαγικό κόσμο του βιβλίου και να τους φέρει σε επαφή με αγαπημένους συγγραφείς. Αλλά και να δώσει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους της περιοχής και όχι μόνο να δείξουν δείγματα γραφής. Επίσκεψη στην πόλη μας από τις συγγραφείς Πασχαλία Τραυλού και Νοέλ Μπάξερ και παρουσιάσεις των νέων τους βιβλίων στο κοινό της Καλαμπάκας καθώς και η παρουσίαση βιβλίων των ντόπιων συγγραφέων του Κώστα Δριτσέλη και της Κατερίνας Γαλιτσίδου χάρισαν σε όλους μας μεγάλες συγκινήσεις αλλά κυρίως εμφύσησαν την αγάπη μας για το διάβασμα.

Ευχαριστούμε όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθειά μας και συνεχίζουμε…


ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δ/ΝΣΗ: Ε. ΒΛΑΧΑΒΑ 1 – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

ΤΗΛ: 2432077923

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.