Δημήτρης Καπέλας – Κανείς δεν έχει το διακαίωμα να πουλήσει κάτι που δεν του ανήκει

Το σχέδιο της κυβέρνησης αποκαλύφθηκε.. Ποια αναδιαπραγμάτευση; Ποια αλλαγή η απαγκίστρωση και ποια αναθεώρηση όρων του μνημονίου; Το νεοφιλελεύθερο μαύρο μέτωπο αποφάσισε: Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!

0 199

Το σχέδιο της κυβέρνησης αποκαλύφθηκε.. Ποια αναδιαπραγμάτευση; Ποια αλλαγή η απαγκίστρωση και ποια αναθεώρηση όρων του μνημονίου; Το νεοφιλελεύθερο μαύρο μέτωπο αποφάσισε: Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!

Το σχέδιο της κυβέρνησης αποκαλύφθηκε.. Ποια αναδιαπραγμάτευση; Ποια αλλαγή η απαγκίστρωση και ποια αναθεώρηση όρων του μνημονίου; Το νεοφιλελεύθερο μαύρο μέτωπο αποφάσισε: Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!

Στόχος τους; Η Δημόσια περιουσία!!Οι σιδηρόδρομοι, τα λιμάνια τα αεροδρόμια, η ενέργεια, τα νερά, οι παραλίες, τα φιλέτα γης κ.α.!!

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η κρίση στην Ελλάδα προσφέρει μεγάλη ευκαιρία για αναδιανεμητικές πολιτικές ξεπουλήματος υπέρ των ισχυρών ντόπιων και ξένων ιδιωτικών συμφερόντων! Γνωρίζουμε επίσης, εκατοντάδες παραδείγματα στο εξωτερικό όπου εφαρμόστηκε η νεοφιλελεύθερη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, αυτό έγινε με βίαιη συσσώρευση δημοσίων αγαθών σε ιδιωτικά συμφέροντα και ότι σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον!!Εύλογο όμως το ερώτημα: ποιο το νόημα αυτής της βιαστικής και όσο – όσο πώλησης; Ποιο το κέρδος για τον καταναλωτή;

Ποιοι κερδίζουν; Καταρχήν οι Γερμανοί (εταίροι) που καιροφυλακτούσαν πιέζοντας με τα εκβιαστικά διλήμματα περί εξόδου της χώρας από την ζώνη του ευρώ, αλλά και το ντόπιο κεφάλαιο (υπεύθυνο για την σημερινή κρίση χωρίς να συμβάλει οικονομικά στην κρίση!) φυσικά, αγαστή συνεργασία με την καθεστωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ! θα κερδοσκοπήσουν αγοράζοντας κοψοχρονιά δημοσίους οργανισμούς και δημόσια γη- φιλέτα! Και τέλος, θα κερδίσουν οι εργολάβοι των ιδιωτικοποιήσεων που θα «βάλουν αρκετά στη άκρη» απ΄ αυτό το εθνικό ξεπούλημα!

Ποιοι χάνουν; Έλληνες πολίτες, που από το υστέρημα τους, σε καιρούς χαλεπούς, στήριξαν την πολύ δύσκολη αυτή προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας, γιατί απλά, η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, στοχεύει πάντα !να πλήξει τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους, ενός κράτους που στις σημερινές συνθήκες ενός άγριου καπιταλισμού ο πολίτης έχει ανάγκη να τον «αγκαλιάσει »με κοινωνικές πολιτικές και να ξεκινήσει την αναπτυξιακή διαδικασία (δημόσιες επενδύσεις) προς όφελος του κοινωνικού συνόλου!

Οι πολιτικές ξεπουλήματος λοιπόν δεν αποσκοπούν στη βελτίωση της κατάστασης η στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (των 470 ευρώ), αλλά στην αρπαγή περεταίρω εισοδήματος από τις λαϊκές τάξεις, και τη μεταφορά ακόμη περισσότερου πλούτου της στην ντόπια παρασιτική ολιγαρχία!.

Και αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που το κοινωνικό κράτος καταρρέει οι δημοσιές δαπάνες για υπηρεσίες όπως η υγεία και η παιδεία όχι απλά συρρικνώνονται αλλά εξαφανίζονται κάτω από τη μπότα της τρόικας και των εδώ εκπροσώπων τους! σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε εργαλεία για την οικονομική ανασυγκρότηση όπως η ΔΕΗ που μπορεί να αποτελέσει η ατμομηχανή της ανάπτυξης η τον σιδηρόδρομο, ακόμη και ο ΟΠΑΠ που με τα 700 και πλέον εκατομμύρια κέρδη κάθε χρόνο είναι στυλοβάτης πολιτισμού, αθλητισμού και όχι μόνο!!

Με βάση όλα τα παραπάνω όποιος με τις πολιτικές του, αποφασίζει να απογυμνώσει τη χώρα από τα βασικά εργαλεία ανάπτυξης ένα και μόνο επιζητά! Τον βίαιο και άμεσο θάνατο της! Γιατί αφορά το μέλλον της ίδιας της χώρας, το «είδος» της ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της οικονομίας με όρους που θα συμφέρουν το λαό! με όρους “ανθρώπινης κοινωνίας”, υγιούς λειτουργίας , ανθρώπινης και πλήρους εργασίας.

Επειδή όμως η συγκυβέρνηση αυτή έχει απολέσει τις “κόκκινες γραμμές” από την πρώτη κιόλας μέρα της διακυβέρνησης, η σωτηρία των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού κράτους επαφίεται πλέον στον ίδιο τον λαό! Στον λαό που με τις δικές του θυσίες δημιούργησε και του Ανήκουν! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!

Οφείλουμε τώρα! να δημιουργήσουμε ένα ΑΝΤΙΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ μέτωπο εναντία σ αυτό το εθνικό έγκλημα, ένα λαϊκό μέτωπο εναντία στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας! Διεργασίες ΤΩΡΑ! με την κοινωνία τα συνδικάτα τους φορείς , τώρα πριν το έγκλημα συντελεστεί πριν είναι πλέον αργά!!

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΉΣΕΙΣ …ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ – ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.