Δήμαρχος Δ. Μετεώρων: Αναδιάρθρωση υπηρεσιών και προσωπικού ΕΛΤΑ

1 746

Αξιότιμοι Κύριε Υπουργέ, Αξιότιμοι Κύριοι,

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μετεώρων επιθυμούμε δια της παρούσας να μεταφέρουμε σε Εσάς την έντονη ανησυχία των κατοίκων τόσο της πόλης της Καλαμπάκας, όσο και των κατοίκων του Δήμου Μετεώρων, συνιστάμενη σε συχνές παραστάσεις διαμαρτυρίας ακόμη και στο δημοτικό κατάστημα ημών προς έκφραση δυσαρέσκειας για τις κυοφορούμενες αλλαγές σχετικά με την αναδιάρθρωση του δικτύου διανομής της ανώνυμης εταιρίας «Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ Α.Ε.)» και της μείωσης του προσωπικού που υπηρετεί στο ταχυδρομικό γραφείο Καλαμπάκας, μίας ήδη υποστελεχωμένης υπηρεσίας, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 44 κλπ. του Ν. 4758/2020, όπως ισχύει.

Ειδικότερα, θεωρούμε ότι δέον όπως περιέλθουν σε γνώση υμών τα ακόλουθα:

  1. Τυχόν προτεινόμενη  – υπό των αρμοδίων υπηρεσιών της ανώνυμης εταιρίας «Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ Α.Ε.)» – μείωση του προσωπικού του τομέα Αστικής Διανομής από 3 άτομα σε 1, πέραν της αυτονόητης δυσχέρειας που θα επιφέρει εξαιτίας της αδυναμίας εξυπηρέτησης από έναν και μόνο διανομέα, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει και σε υπέρμετρη καθυστέρηση στην διεκπεραίωση των πάσης φύσεως ταχυδρομικών αποστολών από και προς δημότες του Δήμου Μετεώρων. Το τελευταίο οφείλεται στην έκταση του Δήμου Μετεώρων, καθώς καθημερινά διανύονται μεγάλες αποστάσεις, προκειμένου να εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι των απομακρυσμένων κοινοτήτων από την έδρα του ταχυδρομικού γραφείου Καλαμπάκας – το οποίο βρίσκεται στην πόλη της Καλαμπάκας, στις εδαφικές μορφολογικές ιδιαιτερότητες της περιοχής, αλλά και στο γεγονός ότι η πόλη της Καλαμπάκας δεν έχει χαρτογραφηθεί κατά ποσοστό 1/3 τουλάχιστον εξαιτίας της επέκτασης του σχεδίου πόλεως αυτής και των επελθουσών αλλαγών στην αρίθμηση βασικών οδών του οδικού δικτύου της.

Περαιτέρω, είναι βέβαιο ότι θα επέρχεται καθυστέρηση στην πληρωμή στους δικαιούχους των συντάξεων των πρώην συνταξιοδοτικών φορέων Ι.Κ.Α. και Ο.Γ.Α., καθώς και των ταχυδρομικών επιταγών, ενώ θα υπάρξει επιβράδυνση της εξυπηρέτησης υπερηλίκων και ηλικιωμένων ατόμων, καθώς και ατόμων με ειδικές ικανότητες, τα οποία εξυπηρετούνται σχεδόν αποκλειστικά δια της φυσικής παρουσίας διανομέα.

  1. Τυχόν προτεινόμενη  – υπό των αρμοδίων υπηρεσιών της ανώνυμης εταιρίας «Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ Α.Ε.)» – μείωση των δρομολογίων του τομέα Αγροτικής Διανομής σε 2 είναι στην παρούσα χρονική στιγμή ανέφικτη, δεδομένου ότι ο Δήμος Μετεώρων αποτελείται από 82 κοινότητες, εκ των οποίων σε ποσοστό 3/5 βρίσκονται στον ορεινό όγκο του Δήμου Μετεώρων και εκτείνονται σε ευρύτατη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους, γεγονός που καθιστά την μετάβαση σ’ αυτές – ιδίως τους χειμερινούς μήνες – ιδιαιτέρως δυσχερή. Καθίσταται, φυσικά, σαφές ότι και στην περίπτωση αυτή ανακύπτουν οι ως άνω αναφερόμενες χρονικές ανωμαλίες ως προς την πληρωμή των δικαιούχων συντάξεων και παράδοση αντικειμένων, ενώ οι διανομείς του συγκεκριμένου δικτύου είναι επιφορτισμένοι και με την επίδοση των δεμάτων της υπηρεσίας «ΠΟΡΤΑ – ΠΟΡΤΑ» των ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ (ΕΛΤΑ courier), και τα οποία δεν επιδίδονται από τους ταχυδρομικούς πράκτορες των ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ (ΕΛΤΑ courier).

Κατόπιν των ανωτέρω αναφερομένων, καθίσταται σαφές πέρας πάσας αμφιβολίας ότι είναι αναγκαία, όσο και επιβεβλημένη, η αναθεώρηση και αναστολή τυχόν προτεινόμενης αναδιάρθωσης των υπηρεσιών και του προσωπικού των τομέων Αστικής και Αγροτικής Ανάπτυξης του ταχυδρομικού γραφείου Καλαμπάκας, για λόγους αναγόμενους στην εύρυθμη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των κατοίκων αγροτοκτηνοτροφικών περιοχών, όπως είναι και ο Δήμος Μετεώρων, αλλά και της προάσπισης των συνθηκών εργασίας και της διαφύλαξης της υγείας του προσωπικού των ΕΛΤΑ, και ιδίως των διανομέων του εν λόγω φορέα, εξαιτίας και της ιδιαιτερότητας της φύσεως της εργασίας τους.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

 

Με εκτίμηση, 

Ο Δήμαρχος Μετεώρων

 

Θεόδωρος Γ. Αλέκος 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
  1. ΝΤΙΝΟΣ Αρχοντης λέει

    Η δημοσιοποίηση της επιστολής για ποιό λόγο γίνεται;Προφανώς για την έξωθεν καλή μαρτυρία και μόνον. Η δημόσια κατακραυγή στο ζήτημα του Κ.Υ.Καλ/κας όπου δεν υπήρξε καμία παρέμβαση μάλλον τους έγινε μάθημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.