Δήμαρχοι και εστιάτορες: Είμαστε θετικοί για λουκέτο σε μπαρ και εστιατόρια λόγω κοροναϊού

0 1,163

Θετικά στο να μπει «λουκέτο» στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης σε ολόκληρη τη χώρα, για όσο διάστημα αντιμετωπίζουμε έκτακτες συνθήκες λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού, τάσσεται η ηγεσία των δημάρχων, αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από διάφορες περιοχέςΤην ίδια στιγμή, αντίθετοι στο συγκεκριμένο μέτρο δεν είναι ούτε οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων καταστημάτων, αφού και αυτοί αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί, ώστε να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του φονικού ιού.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς, ήδη έχει απασχολήσει τον κλάδο το ενδεχόμενο να βάλουν από μόνοι τους οι ιδιοκτήτες «λουκέτο» στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, αφού βλέπουν ότι ούτως ή άλλως ο τζίρος τους έχει κατρακυλήσει μέχρι και 70% – 80%.

«Το πλήγμα είναι ήδη πολύ μεγάλο για τον κλάδο μας. Ο τζίρος μας έχει υποστεί τις τελευταίες μέρες μεγάλη καθίζηση, η οποία φτάνει το 70% – 80%. Ήδη μας απασχόλησε το ενδεχόμενο να κλείσουμε μονομερώς τα καταστήματά μας, πριν επιβάλλει οποιοδήποτε αντίστοιχο μέτρο η Πολιτεία, αφού δεν υπάρχουν τζίροι. Ωστόσο, η πρόταση η δική μου ήταν να περιμένουμε και να ακούσουμε τι θα αποφασίσει η Πολιτεία και εμείς να ακολουθήσουμε. Πάντως, δεν είμαστε αντίθετοι στο να μπει ‘’λουκέτο’’ στα καταστήματά μας, αφού κι εμείς θέλουμε να συμβάλλουμε στα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Καββαθάς.
Ο ίδιος, ωστόσο, σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων στήριξης των επαγγελματιών του κλάδου από την Πολιτεία, προκειμένου να μην γίνουν… οριστικά πολλά «λουκέτα» σε καταστήματα και εκτιναχθεί η ανεργία.

«Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών από την Πολιτεία. Πρέπει να στηριχθούμε σε ό,τι αφορά εργασιακά ζητήματα, τις ασφαλιστικές εισφορές, τους φόρους, αλλά και στα δάνεια που έχουν οι επιχειρηματίες», λέει ο κ. Καββαθάς.

Δήμαρχοι: Πρέπει να κλείσουν τα καταστήματα

Ως αναγκαίο χαρακτηρίζει το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος έχει την εικόνα ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Είναι αναγκαίο να ληφθεί αυτό το μέτρο. Δυστυχώς, οι νέοι δεν αντιλήφθηκαν την έκτακτη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε και από τότε που έκλεισαν τα σχολεία, είναι γεμάτα τα μπαρ, οι καφετέριες και οι άλλοι χώροι εστίασης και διασκέδασης. Μάλιστα, πολλά άτομα συναθροίζονται σε κλειστούς χώρους και αυτό είναι περισσότερο επικίνδυνο. Ως ΚΕΔΕ περιμένουμε τις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας. Ο κάθε δήμος δεν πρέπει να ενεργήσει από μόνος του. Πρέπει να μεταφέρουμε τα προβλήματα στους ειδικούς και να περιμένουμε τις αποφάσεις τους», σημειώνει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.