Διέγραψαν πρόστιμο 5,5 δις ευρώ στην “Ακρόπολις Χρηματιστηριακή”

Πρόστιμο, ύψους 5.511.351.867 ευρώ, που είχε επιβληθεί στην χρηματιστηριακή εταιρία «Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ» διέγραψε προϊστάμενος της ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών, όπως κατήγγειλε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημ. Κουσελάς.

0 325

Πρόστιμο, ύψους 5.511.351.867 ευρώ, που είχε επιβληθεί στην χρηματιστηριακή εταιρία «Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ» διέγραψε προϊστάμενος της ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών, όπως κατήγγειλε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημ. Κουσελάς. Πρόστιμο, ύψους 5.511.351.867 ευρώ, που είχε επιβληθεί στην χρηματιστηριακή εταιρία «Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ» διέγραψε προϊστάμενος της ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών, όπως κατήγγειλε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημ. Κουσελάς.

Το πρόστιμο στην χρηματιστηριακή εταιρεία, που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των ομολόγων σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, επιβλήθηκε το 2007, διαγράφηκε τον Απρίλιο του 2008 και καταγράφεται στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον Ισολογισμό και Απολογισμό του Κράτους για το 2008.

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για 2,5 διs. ευρώ από συναλλαγές με εικονικά τιμολόγια, στα οποία προστέθηκε τον Ιούλιο του 2007 ισόποσο πρόστιμο, με συνέπεια μαζί με τους τόκους το ποσό να ανέλθει στις 5,5 δις ευρώ.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για σκάνδαλο και ζήτησε εξηγήσεις για το τι ακριβώς είχε συμβεί, ενώ επισήμανε ότι οι διαγραφές βεβαιωμένων ανείσπρακτων εσόδων για το 2008 εμφανίζονται σχεδόν πενταπλάσιες σε σχέση με το 2003 και σχεδόν διπλάσιες έναντι του προηγούμενου έτους.

Η καταγγελία του κ. Κουσελά προκάλεσε αίσθηση και στα υπόλοιπα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής στην οποία συζητείτο ο Ισολογισμός και Απολογισμός του 2008.

Από την πλευρά του, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Ν. Λέγκας που βρισκόταν στην αίθουσα δήλωσε άγνοια για το γεγονός.

Οι υπόλοιποι βουλευτές πίεσαν τον υφυπουργό Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη να τους δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα.

Ο κ. Σαχινίδης ανακοίνωσε ότι για την υπόθεση έχει ήδη επιληφθεί ο εισαγγελέας.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr