Χαρδαλιάς: Τι θα ισχύει για την επόμενη εβδομάδα – Παραμένει κλειστό το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια

0 1.068

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την παράταση του lockdown και την μετάθεση του ανοίγματος του λιανεμπορίου με το click away κατά μία εβδομάδα, δηλαδή για τις 18 Ιανουαρίου.

Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου, με ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, έπειτα από σχετική απόφαση των λοιμωξιολόγων.

Τον λόγο πήρε ξεκινώντας η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Για σταθερή αύξηση των κρουσμάτων σε δυτική και ανατολική Αττική, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας μίλησε η καθηγήτρια, υπενθυμίζοντας το στοίχημα της διατήρησης του χαμηλού ιικού φορτίου. «Ακόμα αναμένουμε τα κρούσματα των γιορτών» είπε με νόημα, ενώ σημείωσε πως υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων σε ανθρώπους νεαρής ηλικίας.

«Η συμπεριφορά όλων μας θα καθορίσει την τύχη μας«, συνέχισε και υπενθύμισε πως μετά την εισήγηση των ειδικών, την προσεχή Δευτέρα ανοίγουν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, σημειώνοντας πως η χώρα μας κινείται σε «πράσινα» επίπεδα σε ό, τι αφορά τον δείκτη θετικότητας.

Ο κ. Χαρδαλιάς στην έναρξη της ενημέρωσης του ανακοίνωσε την λειτουργία των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων από τις 11 Ιανουαρίου με όλα τα μέτρα προστασίας, όπως χρήση μάσκας, αντισηπτικά κτλ.

Από 11 – 1  έως 18 – 1 – 2021:

Αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου, κομμωτηρίων, καταστημάτων περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλείων.

Παρατείνονται και τα μέτρα για τις Εκκλησίες, καθώς οι λειτουργίες θα γίνονται χωρίς την παρουσία πιστών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr