Χαρδαλιάς: Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ, γάμους – Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο», ποιες απειλούνται

0 645

Επεξηγήσεις σχετικά με ζητήματα που αφορούν τα νέα αυστηρότερα μέτρα για τις μετακινήσεις παρείχε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ ανακοίνωσε και την ένταξη στο «βαθύ κόκκινο» του δήμου Ανωγείων και της περιφερειακής ενότητας Φωκίδας.

Σε διευκρινίσεις για τα νέα αυστηρότερα μέτρα στις μετακινήσεις αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι η μετακίνηση προς ΚΤΕΟ δεν τίθεται σε χιλιομετρικό περιορισμό, ενώ οι όροι που ισχύουν για τους θρησκευτικούς γάμους θα ισχύουν και για τους πολιτικούς γάμους, ειδικότερα έως εννέα άτομα μαζί με τον λειτουργό.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, προκειμένου να μεταβεί κάποιος στο ΚΤΕΟ θα πρέπει να αποστείλει κωδικό 2 SMS και να διαθέτει αποδεικτικό για το ραντεβού του.

Ειδικότερα, για την τέλεση γάμων, σημείωσε ότι έγινε δεκτό το σχετικό αίτημα και οι όροι που ισχύουν για τους θρησκευτικούς γάμους θα ισχύουν και για τους πολιτικούς γάμους, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να εκτελούνται με σύνολο παρισταμένων τα εννέα άτομα, συμπεριλαμβανομένου του λειτουργού.

Δύο περιοχές στο «βαθύ κόκκινο» – Προειδοποίηση για άλλες οκτώ

Εξάλλου, από τις 06:00 στο «βαθύ κόκκινο» εισέρχονται τα Ανώγεια στη Κρήτη καθώς και η Φωκίδα, όπου και στις δύο περιοχές εκτοξεύθηκαν τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα.

«Καμπανάκι» σήμανε επίσης για σειρά περιοχών στις οποίες το ιικό φορτίο αυξάνεται και η πορεία τους δεν είναι καλή. Οι περιφέρειες αυτές είναι: Κοζάνης, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Καβάλας, Ημαθίας, Σερρών, Κιλκίας και Ζακύνθου.

Πήρε παράταση λόγω σεισμού η Λάρισα

Στο μεταξύ, μετά και τον δεύτερο ισχυρό σεισμό το βράδυ της Πέμπτης, αποφασίστηκε η αναβολή της ισχύς του αυστηρού lockdown στη Λάρισα, το οποίο θα άρχιζε από το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ερευνηθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα γίνει η επιδημιολογική διαχείριση της χώρας.

sputniknews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.