Αθηνά Λινού: Πάσχα πιθανότατα στις… βεράντες μας

1 267

Την ανησυχία της για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εξέφρασε η καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνά Λινού, μιλώντας στο TheCaller WEB TV και τη Βούλα Κεχαγιά, λέγοντας ότι χθες ο δείκτης θετικότητας ήταν πάνω από 6%.

“Θα ήμουν ευτυχής εάν για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα βλέπαμε σταθεροποίηση της σημερινής κατάστασης” είπε υπονοώντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάμψη.

Η κ. Λινού δεν έκρυψε την αγωνία της πως με βάση την σημερινή εικόνα δύσκολα θα κάνουμε Πάσχα πέρα από την… βεράντα και διαπίστωσε πως ο εμβολιασμός πάει πολύ αργά.

Η καθηγήτρια ανέφερε πως ο χρόνος κατά τον οποίο η κοινότητα στη χώρα μας θα αποκτήσει ένα σχετικά ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας θα εξαρτηθεί και από το πότε θα εγκριθεί το μονοδοσικό εμβόλιο της johnson & johnson επισημαίνοντας ότι κανονικά θα πρέπει να εμβολιάζονται περίπου 60.000-70.000 πολίτες ημερησίως την ώρα που σήμερα εμβολιάζονται περίπου 35.000.

Σχολιάζοντας τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε η πολιτεία είπε ότι θα λειτουργήσουν μόνο εάν εφαρμοστούν και “αντίμετρα” κι εν προκειμένω παρεμβάσεις που θα στοχεύουν στην ψυχολογία των πολιτών πρωτίστως μέσω της αξιοποίησης των υπαίθριων χώρων. Όπως ανέφερε η κυρία Λινού το κράτος δεν πρέπει να ανακοινώνει μόνο πού απαγορεύεται να πάνε οι πολίτες πχ στις παιδικές χαρές αλλά συγχρόνως μέσω των δήμων να ανακοινώνει σε ποιες περιοχές και ποια πάρκα επιτρέπεται να πηγαίνουν για άσκηση και περίπατο.

Αναφορικά με τον τρόπο που θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα η κ. Λινού είπε πως πολύ φοβάται πως θα γίνει ξανά στις βεράντες μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
  1. Σκαμιάς λέει

    Τι την βάζετε κάθε μέρα στα κανάλια, το τρώμε το φαγητό μας

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.