«Οργή» από τον Σύλλογο Αλιέων Καλαμπάκας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας για την απαγόρευση αλιείας

Με μεγάλη οργή και αγανάκτηση αντέδρασαν όλα τα μέλη του Συλλόγου μας μόλις πληροφορηθήκαμε για την άστοχη και λανθασμένη απόφαση του Δ.Σ. Καλαμπάκας

0 350

Με μεγάλη οργή και αγανάκτηση αντέδρασαν όλα τα μέλη του Συλλόγου μας μόλις πληροφορηθήκαμε για την άστοχη και λανθασμένη απόφαση του Δ.Σ. Καλαμπάκας

Με μεγάλη οργή και αγανάκτηση αντέδρασαν όλα τα μέλη του Συλλόγου μας μόλις πληροφορηθήκαμε για την άστοχη και λανθασμένη απόφαση του Δ.Σ. Καλαμπάκας όσον αφορά στην απαγόρευση αλιείας στην περιοχή του Ασπροποτάμου.

Στηριζόμενοι απλά και μόνο στην εισήγηση κάποιου κ. Χελιδώνη, ο οποίος δεν είναι ούτε ιχθυολόγος ούτε καν σχετικός με θέματα που αφορούν τη διαχείριση υδάτινων συστημάτων, πήραν μια απόφαση που μόνο ωφέλιμη δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για το μέλλον του Ασπροποτάμου. Αντίθετα μας δημιουργείται όλο και πιο έντονα η εντύπωση πως οργανωμένα κυκλώματα λαθραλιέων έχουν βάλει το χέρι τους, προσπαθώντας να διώξουν όλους εμάς τους νόμιμους ψαράδες από την περιοχή ώστε να συνεχίσουν να καταστρέφουν το ποτάμι εντελώς ανενόχλητοι.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιμονή κάποιων για εκδίωξη των νόμιμων ψαράδων από την περιοχή.

Απ’ την άλλη πλευρά για άλλα θέματα που αφορούν το περιβάλλον δεν υπάρχουν ανάλογες εισηγήσεις από τα ίδια άτομα που επιμένουν ύποπτα για την απαγόρευση αλιείας.

Δεν ακούσαμε τίποτα για τους σωρούς σκουπιδιών δίπλα στο ποτάμι και στις χαράδρες που τα τελευταία χρόνια αποτελούν μόνιμη πηγή μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Δεν ακούσαμε τίποτα για τη μόλυνση του ποταμού από βόθρους, απόβλητα, χλωρίνες και άλλους παράγοντες.

Δεν ακούσαμε καταγγελίες για μαγαζιά που πουλάνε λαθραία άγρια πέστροφα.

Τι συμβαίνει;
Μήπως δεν τα βλέπουν;
Μήπως δεν τα ξέρουν;
Ή άραγε προσποιούνται πως δεν τα βλέπουν;
Εμείς όμως τα βλέπουμε. Γι’ αυτό και δημιουργήσαμε το σύλλογό μας.
Για να διαμαρτυρηθούμε!
Για να καταγγείλουμε!

Όμως σε κάποιους αυτό δεν αρέσει και κάνουν τα πάντα για να μας διώξουν από το ποτάμι.
Και το Δ.Σ. πώς υπέπεσε σε αυτό το σφάλμα;

Πώς οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση από μια απλή εισήγηση κάποιου που μόνο ερωτηματικά μπορεί να εγείρει;
Δεν αναρωτήθηκε κανείς ποια μπορεί να είναι η σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας;
Έτσι απλά χωρίς προβληματισμούς και σκέψη πήραν μια απόφαση που μπορεί να αποβεί καταστροφική για τον Ασπροπόταμο;

Αν φύγουμε εμείς από το ποτάμι, τότε οι παράνομοι θα έχουν ελεύθερο πεδίο να το βιάζουν μέρα και νύχτα χωρίς φόβο.
Ποιος θα το προστατέψει τότε; Ο κ. Χελιδώνης ή κάποιος άλλος Ρομπέν των ποταμών;

Παλιότερα πριν την ύπαρξη των κινητών τηλεφώνων συναντούσαμε καθημερινά παράνομους στο ποτάμι. Δεν φοβόταν όμως. Γιατί μέχρι να φτάσουμε στα ελάχιστα τηλέφωνα της περιοχής για να καταγγείλουμε το συμβάν αυτοί είχαν εξαφανιστεί από το ποτάμι.

Μετά την εμφάνιση των κινητών τηλεφώνων όμως οι παράνομοι εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας γιατί είναι προφανές ότι πλέον ήταν πιο εύκολο να ειδοποιηθούν οι αρχές. Η παράνομη δραστηριότητά τους περιορίστηκε μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αν λοιπόν εμείς φύγουμε από την περιοχή, θα μπορούν ανεξέλεγκτα να καταστρέφουν το ποτάμι μέρα νύχτα.
Μόνο η παρουσία μας εκεί αποθαρρύνει τους παράνομους.

Η απουσία μας θα είναι καταδικαστική για το ποτάμι.

Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην έχει καμία πιθανότητα εφαρμογής η άστοχη αυτή απόφαση του Δ.Σ. και πιστεύουμε πως αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τέτοιου είδους απαγορεύσεις να μην την λάβουν με κανένα τρόπο στα σοβαρά γιατί θεωρούμε ότι έχουν γνώση της κατάστασης στην περιοχή και δεν θα παραδώσουν το ποτάμι στα χέρια των λαθραλιέων επειδή έτσι θέλουν κάποιοι.

Ελπίζουμε να μην εισηγηθεί λοιπόν κανείς στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά το ηλιοβασίλεμα και τη συνάθροιση ατόμων σε ομάδες άνω των 2.

Υ.Γ .Την συμπαράστασή του στον αγώνα που ξεκινά εξέφρασε και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Fly Fishing και προστασίας της άγριας πέστροφας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr