Αθήνα – Λυκειάρχης παρενοχλούσε μαθήτριες!

«Ροζ» σκάνδαλο σε λύκειο της Αθήνας με πρωταγωνιστές οκτώ ανήλικες μαθήτριες, ηλικίας 14 έως 16 ετών και το 55χρονο λυκειάρχη, έφτασε στο διοικητικό εφετείο της Αθήνας.

0 178

«Ροζ» σκάνδαλο σε λύκειο της Αθήνας με πρωταγωνιστές οκτώ ανήλικες μαθήτριες, ηλικίας 14 έως 16 ετών και το 55χρονο λυκειάρχη, έφτασε στο διοικητικό εφετείο της Αθήνας. «Ροζ» σκάνδαλο σε λύκειο της Αθήνας με πρωταγωνιστές οκτώ ανήλικες μαθήτριες, ηλικίας 14 έως 16 ετών και το 55χρονο λυκειάρχη, έφτασε στο διοικητικό εφετείο της Αθήνας.

Ο λυκειάρχης, σύμφωνα με την καταγγελία που του έκαναν οκτώ μαθήτριες, τις καλούσε στο γραφείο του και τις θώπευε. Οι κοπέλες, μέσω του συλλόγου γονέων του εν λόγω λυκείου, κατήγγειλαν τον λυκειάρχη τους για την ανάρμοστη συμπεριφορά του. Μάλιστα μία από τις ανήλικες μαθήτριες, έφερε στο δικαστήριο και ως πειστήριο της «εγκληματικής» συμπεριφοράς του 55χρονου ένα σημείωμα στο οποίο ο λυκειάρχης την αποκαλούσε «ψυχή μου»!

Ο λυκειάρχης ζητεί να ακυρωθεί ποινή προσωρινής παύσης 6 μηνών που του έχει επιβληθεί από το ανώτερο πειθαρχικό συμβούλιο, καθώς είχε κριθεί ένοχος. Υποστηρίζει μεταξύ άλλων στην αίτησή του, ότι η συμπεριφορά του «δεν συνιστά ποινικό αδίκημα… δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αναξιοπρεπής, αφού η υπερβολική ευαισθησία, αγάπη και διαχυτικότητα με οδήγησαν σε εκδηλώσεις οι οποίες παρεξηγήθηκαν, καθόσον εγώ ουδέποτε είχα σκοπό να προκαλέσω με οποιονδήποτε τρόπο ή να προσβάλλω τις μαθήτριες αυτές…».

Επιπλέον επικαλείται και τυπικούς λόγους ακύρωσης της απόφασης  όπως ότι «η πρωτοβάθμια εκδίκασή της δεν έγινε εμπρόθεσμα…», «η σύσταση του πειθαρχικού συμβουλίου δεν ήταν νόμιμη».  Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να αποφασίσει.

Πηγή: Έθνος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.