Άρθρο αναγνώστη: Χτύπησαν τους Διαβίνους στο φιλότιμο – Οριστικό τέλος στη διάβαση

Υπάρχει πολύ υποκρισία στον τόπο αυτό. Την σιχαίνομαι, με αηδιάζει.

0 204

Υπάρχει πολύ υποκρισία στον τόπο αυτό. Την σιχαίνομαι, με αηδιάζει.

Υπάρχει πολύ υποκρισία στον τόπο αυτό. Την σιχαίνομαι, με αηδιάζει. Το ίδιο όμως δεν έπραξαν όσοι συνέβαλαν στο να κλείσει οριστικά η διάβαση μέσα από το ποτάμι. Και μάλιστα δεν φτάνει αυτό.

Οι άνθρωποι της Διάβας με δικά τους λεφτά, τα οποία δεν τους περισσεύουν, προ ημερών αγόρασαν σωλήνες και ό,τι άλλο χρειαζόταν για να κατασκευάσουν ένα νέο πέρασμα μέσα από το ποτάμι. Αυτό θα εξυπηρετούσε όλα τα αποκλεισμένα χωριά, μέχρι να γίνει η γέφυρα της Διάβας. Ήδη έχει χαθεί αρκετός χρόνος, μα έχει χαθεί πολύ χρήμα. Οι τοπικές επιχειρήσεις βλέπουν δραματική μείωση στον τζίρο και οι κάτοικοι όλων των χωριών που περνούσαν από τη γέφυρα δεν προλαβαίνουν να γεμίζουν με βενζίνη τα οχήματα τους.
Κάποιοι συγκεκριμένοι που δεν γνωρίζω, προέβησαν σε μία ενέργεια υποκρισίας.

Νοιάστηκαν για τις ζωές των ανθρώπων σε περίπτωση που η γέφυρα πλημύριζε και πάλι νερό, τη στιγμή που οι ίδιοι περνούσαν μέσα από τη γέφυρα, και χάλασαν τη νέα διάβαση. Απέτρεψαν την κατασκευή νέας διάβασης και έβγαλαν το μίσος τους και την κακία τους χαλώντας με μηχάνημα τις σωλήνες. Κι όλα αυτά τη στιγμή που πραγματικά οι κάτοικοι της Διάβας είχαν μαζευτεί στο σημείο αυτό και δάκρυζαν.

Ας μιλήσουμε για την πρώτη διάβαση (απέναντι από την επιχείρηση του κ. Παπά). Κύριοι, δεν γνωρίζατε πως φέτος στις 21 Μαΐου έβρεξε καταρρακτωδώς και πλημύρισε η αρχική διάβαση μέσα από το ποτάμι; Πιστεύω το θυμάστε. Τότε δεν κινδύνευαν οι ζωές των ανθρώπων; Γιατί τότε δεν χαλάσατε τη διάβαση; Εσείς δεν περνούσατε τότε; Τολμάτε να αγορεύετε και να αμπελοφιλοσοφείτε με θράσος και να υποκρίνεστε, τη στιγμή που τότε περνούσατε οι ίδιοι και τα υπηρεσιακά οχήματα του Δήμου και της Περιφέρειας μέσα από αυτή τη διάβαση στα τέλη Μαΐου.

Ας μιλήσουμε για τη δεύτερη διάβαση (καθώς πηγαίνουμε Καλαμπάκα, στα δεξιά της γέφυρας). Και ρωτώ: Είναι αλήθεια ότι γι’ αυτή τη διάβαση σ’ αυτή τη μεριά έδωσε εντολή να φτιαχτεί ο Δήμαρχος Καλαμπάκας; Δεν κατηγορώ. Ρωτάω. Από αυτή τη διάβαση δεν περνούσε ο ίδιος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Περιφεριακοί Σύμβουλοι; Είχαν υπογράψει μήπως κάποια σύμβαση με τον Θεό για να μην βρέξει τότε και δεχόντουσαν την ύπαρξη και αυτής της δεύτερης διάβασης;

Θέλω να πω πως και τότε έβρεξε πολύ στις 21 Μαΐου και χάλασε το πρώτο γεφυράκι, αλλά εσείς περνούσατε μετά την κατασκευή του από εκεί. Γιατί τότε δεν κάνατε τις ενέργειες που κάνατε τώρα; Τώρα σας πήρε ο πόνος, ενώ τότε περί άλλων τυρβάζατε; Για να κάνω χρήση μιας λέξης του κ. Πρωθυπουργού προχθές στη Βουλή, «νταβατζιλίκια» στους Διαβινούς δεν χωράνε. «Νταβατζιλίκια» στους Διαβινούς τέλος.

Αλλά καιρός γαρ εγγύς που γράφει και στην Αποκάλυψη. Σε λίγους μήνες όταν θα γίνουν τα εγκαίνια θα είστε όλοι εκεί για να πάρετε τη δόξα του πρωτεργάτη. Σας περιμένουμε.

Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία σας.

Με ευγένεια,
Δ.Θ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.