Απουσία Τρικάλων και Καρδίτσας από τους Μεσογειακούς αγώνες

Ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Χαϊδου "Η πραγματοποίηση του στόχου της ανάληψης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τη χώρα μας και συγκεκριμένα από την πόλη του Βόλου και της Λάρισας έφερε μεγάλη ικανοποίηση στους φορείς και τους πολίτες της Θεσσαλίας.

0 288

Ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Χαϊδου "Η πραγματοποίηση του στόχου της ανάληψης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τη χώρα μας και συγκεκριμένα από την πόλη του Βόλου και της Λάρισας έφερε μεγάλη ικανοποίηση στους φορείς και τους πολίτες της Θεσσαλίας.

Η πραγματοποίηση του στόχου της ανάληψης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τη χώρα μας και συγκεκριμένα από την πόλη του Βόλου και της Λάρισας έφερε μεγάλη ικανοποίηση στους φορείς και τους πολίτες της Θεσσαλίας. Ταυτόχρονα η αναβάθμιση των υποδομών, των αθλητικών εγκαταστάσεων, των τομέων υποστήριξης για την καλύτερη διεξαγωγή των Αγώνων, καθώς και η προβολή της περιοχής μας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο θα συμβάλουν στην πολυεπίπεδη ανάπτυξή της.

Παράλληλα όμως δημιουργούνται έντονοι προβληματισμοί και προκαλείται απογοήτευση από τον κίνδυνο η Δυτική Θεσσαλία να μην συμμετάσχει στις διαδικασίες διοργάνωσης και τέλεσης αυτής της κορυφαίας αθλητικής εκδήλωσης. Για αυτό το μείζον ζήτημα που καίει τις πόλεις των Τρικάλων και της Καρδίτσας ο Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Χάιδος κατέθεσε Ερώτηση μέσω της Βουλής προς τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη.

Με την παρέμβασή του ο Βουλευτής, αφού επισημαίνει ότι τόσο τα Τρίκαλα όσο και η Καρδίτσα έχουν κάποιες υποδομές, παρουσιάζουν πλούσια αθλητική παράδοση με παγκόσμιες επιτυχίες σε πολλά αθλήματα, διαθέτουν εμπειρία, αλλά την απαραίτητη τεχνογνωσία λόγω της λειτουργίας του ΤΕ.Φ.Α.Α, τονίζει πως η Δυτική Θεσσαλία υστερεί αναπτυξιακά από την Ανατολική, το εισόδημα των κατοίκων της έχει μειωθεί δραματικά από την κατάρρευση όλων σχεδόν των αγροτικών προϊόντων, ενώ με τη διεύρυνση της συμμετοχής στις αθλητικές δραστηριότητες των Αγώνων και με αυτές τις όμορες με τις διοργανώτριες πόλεις θα βοηθήσει στην οικονομική, τουριστική και αθλητική αναβάθμισής τους, χωρίς τοπικές διακρίσεις και άδικους αποκλεισμούς.

Τέλος καλεί την Κυβέρνηση να άρει αυτήν την αδικία και να παρέμβει έτσι ώστε να διεξαχθούν και στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα ορισμένα αγωνίσματα και προπονητικές δραστηριότητες, να κατασκευαστούν αθλητικά έργα υποδομής, γεγονός που θα συμβάλει σημαντικά στην ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ακολουθεί η Ερώτηση:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη

ΘΕΜΑ: «Η απουσία των Τρικάλων και Καρδίτσας από τη διοργάνωση και διεξαγωγή

των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.»


Η ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τη χώρα μας και συγκεκριμένα από την πόλη του Βόλου και της Λάρισας, ήταν ένας μεγάλος στόχος, που έγινε τελικά πραγματικότητα και αποτέλεσε μια μεγάλη επιτυχία για την περιοχή της Θεσσαλίας. Η διοργάνωση των Αγώνων αυτών θα αποτελέσει πόλο ανάπτυξης της περιοχής, μέσω της πάσης φύσεως αναβάθμισης των υποδομών, των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και όλων των τομέων υποστήριξης για την καλύτερη διεξαγωγή των Αγώνων. Μεγάλη επίσης θα είναι και η προβολή της περιοχής μας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, γεγονός που θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξή της.
Δυστυχώς όμως δημιουργούνται έντονοι προβληματισμοί και προκαλείται απογοήτευση για την απουσία της Δυτικής Θεσσαλίας στις διαδικασίες διοργάνωσης και τέλεσης των Μεσογειακών Αγώνων. Η μη συμμετοχή των Τρικάλων και της Καρδίτσας στους αθλητικούς αγώνες, αλλά και της υποστηρικτικής δραστηριότητας αυτής της κορυφαίας αθλητικής εκδήλωσης, θα διευρύνει τις ανισότητες μεταξύ της Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλίας, που ήδη είναι μεγάλες. Επίσης θα χαθεί μία ακόμη ευκαιρία για την οικονομική, πολιτιστική, τουριστική και αθλητική αναβάθμιση της Δυτικής Θεσσαλίας.

Υπενθυμίζω ότι τόσο τα Τρίκαλα όσο και η Καρδίτσα έχουν κάποιες υποδομές, έχουν πλούσια αθλητική παράδοση με παγκόσμιες επιτυχίες σε πολλά αθλήματα, έχουν εμπειρία, αλλά διαθέτουν και την απαραίτητη τεχνογνωσία, λόγω της λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ.

Επειδή η Δυτική Θεσσαλία υστερεί αναπτυξιακά από την Ανατολική και το εισόδημα των κατοίκων τους έχει μειωθεί δραματικά από την κατάρρευση όλων σχεδόν των αγροτικών προϊόντων.

Επειδή η διεύρυνση της συμμετοχής στις αθλητικές δραστηριότητες των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και με τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα θα βοηθήσει στην οικονομική, τουριστική και αθλητική αναβάθμισή τους, χωρίς τοπικές διακρίσεις και άδικους αποκλεισμούς,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ :

Ποια θα είναι η συμμετοχή των Τρικάλων και της Καρδίτσας στην κατασκευή έργων υποδομής και στις αθλητικές δραστηριότητες στα πλαίσια της διοργάνωσης και διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων που ανέλαβε η χώρα μας για το 2013;

Προτίθεται το Υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να αρθεί αυτή η αδικία και να διεξαχθούν και στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα ορισμένα αγωνίσματα και να κατασκευαστούν κάποια έργα υποδομής, βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξή τους που υστερεί σημαντικά έναντι της Ανατολικής Θεσσαλίας;

Ημερομηνία

31-10-2007

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.