Άποψη για τα αδέσποτα από τον Γιάννη Μπουφίδη υποψήφιο Δήμαρχο Καλαμπάκας

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στην πόλη μας

0 51

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στην πόλη μας

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στην πόλη μας (που σίγουρα δεν θα είναι και το τελευταίο!), όπου μία αγέλη αδέσποτων σκυλιών επιτέθηκε και δάγκωσε ένα κοριτσάκι, πρέπει επιτέλους και οφείλουμε να δώσουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Τα αδέσποτα αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μιας και ο άνθρωπος έρχεται πιο συχνά σε επαφή με τα ζώα και με τους υπαίθριους χώρους της πόλης, αλλά και γιατί την περίοδο αυτή ενεργοποιούνται οι σκνίπες, που μεταδίδουν την λεϊσμανίαση, η οποία κατατάσσεται στις ζωονόσους ασθένειες και μεταδίδεται και στον άνθρωπο.

Η ύπαρξη αδέσποτων ζώων θίγει τα αισθήματα φιλοζωίας των πολιτών, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται το ίδιο το αδέσποτο.

Σύμφωνα με τον Ν. 4039/2012 και τον Ν. 4235/2014 (τροποποιητικός του πρώτου σε κάποια άρθρα), ο Δήμος υποχρεούται να μεριμνεί για την περισυλλογή των αδεσπότων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου – υπό την εποπτεία του και σε συνεργασία με φιλοζωικούς συλλόγους και κτηνιάτρους – θα ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται (στείρωση, εμβολιασμοί, αντιπαρασιτική θεραπεία, επανατοποθέτηση ή υιοθεσία κλπ). Οι δράσεις αυτές χορηγούνται σε μεγάλο βαθμό από το κράτος, ενώ ήδη πολλοί κτηνίατροι μας έχουν δηλώσει την εθελοντική τους διάθεση για την παροχή κάποιων υπηρεσιών δωρεάν.

Με αυτόν τον τρόπο θα προστατέψουμε τους δημότες μας και τους επισκέπτες της πόλης μας, μιας και έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά και καταγγελίες τα τελευταία χρόνια, αλλά προστατεύουμε παράλληλα και τα αδέσποτα ζώα από ασυνείδητες συμπεριφορές κάποιων.
Είμαστε τουριστική πόλη και η χειρότερη διαφήμιση είναι η δυσφήμιση!!!

Σε άρρηκτη συνεργασία με τον υποψήφιο σύμβουλο του συνδυασμού μας “Όραμα & Δράση … για το Δήμο Καλαμπάκας” και Πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμπάκας «Η Στέγη», κο Χρήστο Κτενά, θα συμβάλλουμε όλοι μας, ώστε να δοθεί επιτέλους μία λύση, η οποία είναι εφικτή και υλοποιήσιμη και όχι να αφήνουμε διαρκώς το πρόβλημα να διαιωνίζεται!

«Όραμα & Δράση … για το Δήμο Καλαμπάκας»
Ιωάννης Δ. Μπουφίδης
Επικεφαλής Συνδυασμού

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.