Από σήμερα η καταβολή των επιδοτήσεων στους αγρότες

Από σήμρα Τρίτη θα αρχίσει η καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων στους αγρότες, όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, παρουσιάζοντας το χρονοδιάγραμμα με βάση το οποίο θα γίνουν οι πληρωμές μέχρι τον Ιούλιο του 2011.

0 533

Από σήμρα Τρίτη θα αρχίσει η καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων στους αγρότες, όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, παρουσιάζοντας το χρονοδιάγραμμα με βάση το οποίο θα γίνουν οι πληρωμές μέχρι τον Ιούλιο του 2011. Από σήμρα Τρίτη θα αρχίσει η καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων στους αγρότες, όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, παρουσιάζοντας το χρονοδιάγραμμα με βάση το οποίο θα γίνουν οι πληρωμές μέχρι τον Ιούλιο του 2011.

Έτσι από σήμερα μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα δοθεί η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης ύψους 1,1 δισ. ευρώ σε 720.000 δικαιούχους αγρότες, ενώ η εξόφληση (δεύτερη δόση) θα καταβληθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Μέχρι το τέλος του έτους θα εξοφληθούν και οι ενισχύσεις για τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα του 2009, βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, καθώς και μείωση της νιτρορύπανσης, συνολικού ύψους 150 εκατομ. ευρώ.

Επίσης θα καταβληθούν οι εκκρεμότητες της περιόδου 2006 – 2009, ύψους 15 εκατ. ευρώ και οι ενισχύσεις στους νέους αγρότες, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα η πληρωμή της επιστροφής ΦΠΑ είναι φέτος 11%, από 7% πέρσι, και θα γίνει όπως και η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, την άνοιξη του 2011, δηλαδή 3 με 4 μήνες νωρίτερα από πέρσι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr