«Ανοιχτές Πόρτες» στα Μετέωρα και το Κτήμα Θεόπετρα

0 2.106

Στις 27 και 28 Μαΐου, με δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, για πρώτη φορά, στον ιστορικό αμπελώνα του Μεγάλου Μετεώρου

Το «Κτήμα Θεόπετρα» συμμετέχει στις «Ανοιχτές Πόρτες», τη μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή των οινοποιείων της Ελλάδας, και μας προσκαλεί σε ένα διήμερο ξεχωριστών οινοτουριστικών εκδηλώσεων στα Μετέωρα.

Το Σάββατο, 27 και την Κυριακή, 28 Μαΐου, το γνωστό και διακεκριμένο οινοποιείο, ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί το κοινό, για πρώτη φορά, στον ιστορικό αμπελώνα της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου.

Φίλοι του κρασιού, και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να «περπατήσουν» στα μονοπάτια της ιστορίας του ιερού τόπου που, επτά αιώνες πριν, αποτέλεσε την απαρχή της μακράς οινοποιητικής παράδοσης της περιοχής. Θα απολαύσουν τη φύση και το μοναδικό τοπίο, θα μάθουν για το αμπέλι, το κρασί αλλά και τη σύγχρονη, δυναμική αναβίωση του αμπελώνα των Μετεώρων καιτις γηγενείς ποικιλίες που τον έχουν κάνει να ξεχωρίσει.Τέλος, θα δοκιμάσουν οίνους από το «Κτήμα Θεόπετρα» και αποστάγματα «Τσιλιλή» με συνοδεία τοπικών προϊόντων.

Οι δράσεις – περιηγήσεις, ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες – θα πραγματοποιούνται και τις δύο ημέρες,ανά μισή ώρα, από τις 11:00 έως τις 19:00, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή και την προτιμώμενη ώρα επίσκεψής τους, με τους εξής εναλλακτικούς τρόπους:

  • Τηλεφωνικώς στο: 24310 85885 ή στο κιν. 6982800046
  • Με emailστο secretary@tsililis.gr
  • Συμπληρώνοντας τηνηλεκτρονική φόρμα:https://forms.gle/qK6air3aJr77aTHY6
  • Με μήνυμα στη σελίδα Facebook του «Κτήμα Θεόπετρα».

 

Σχετικά με το «Κτήμα Θεόπετρα»

Το «Κτήμα Θεόπετρα» αποτελεί μέλος της αποσταγματοποιίας – οινοποιίας Κ. Τσιλιλής Α.Ε. Ο πρότυπος, βιολογικός αμπελώνας του Κτήματος βρίσκεται στους πρόποδες των Μετεώρων, κοντά στο ομώνυμο προϊστορικό σπήλαιο, στα ευρήματα του οποίου συγκαταλέγονται και κουκούτσια σταφυλιών από τη μακρινή εκείνη περίοδο. Από το 1996, έτος δημιουργίας του, το «Κτήμα Θεόπετρα» πρωτοστατεί στις προσπάθειες αναβίωσης και καταξίωσης του ιστορικού αμπελώνα των Μετεώρων και των σπάνιων γηγενών ποικιλιών, διαθέτοντας τη σειρά οίνων «Κτήμα Θεόπετρα ΠΓΕ Μετέωρα» και έχοντας κερδίσει πολλές εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις.

 

Δελτίο Τύπου

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr