ANGELS WITH PAWS: Ο ανάπηρος σκύλος από το Δήμο Μετεώρων που υιοθετήθηκε στη συμπρωτεύουσα και αποτελεί μάθημα ζωής

0 2.530

Πριν από μερικούς μήνες η ομάδα εθελοντών αδέσποτων “Angels With Paws”, Meteora GR, ήρθε αντιμέτωπη με ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό ενός χτυπημένου κουταβιού που μετέφεραν κάποιοι νέοι άνθρωποι στον τότε υπεύθυνο κτηνίατρο του Δήμου Μετεώρων για τις πρώτες βοήθειες.

Η κατάσταση του κουταβιού ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο και εγκαταλείφθηκε σε χωριό του Δήμου. Χάρη στη μεταφορά του κουταβιού σε κτηνίατρο, έγιναν οι πρώτες εκτιμήσεις και η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή και το κουτάβι είχε υποστεί μεγάλο σοκ από το χτύπημα. Άμεσα εθελόντρια από τον Φ.Υ.Σ.Ι.Κ.Α., μετέφερε το κουτάβι σε κτηνίατρο στα Τρίκαλα για περαιτέρω εξετάσεις προκειμένου να σωθεί το πόδι του.

Έπειτα σε επαφή και συνεργασία με εθελόντρια της “Angels With Paws”, (εδώ επισημαίνεται πως η συνεργασία μεταξύ των δύο είναι άριστη και οι ενέργειες γίνονται από κοινού για το καλό των αδέσποτων), αποφασίστηκε να γίνουν ειδικές εξετάσεις και τα έξοδα θα καλύπτονταν από τους εθελοντές της ομάδας και από τον κουμπαρά των αδέσποτων που φιλοξενεί η επιχείρηση «ΤΑΞΙΜΙ» στην Καλαμπάκα.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν δυσάρεστα με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί το ένα άκρο του κουταβιού.

Η εγχείρηση έγινε με επιτυχία και κάθε λεπτομέρεια από την κτηνίατρο Ντ. Μ., που ανέλαβε το κουτάβι και έπειτα φιλοξενήθηκε σε εθελόντρια στα Τρίκαλα και έπειτα σε εθελόντρια κυρία στην Καλαμπάκα που βοήθησαν πολύ στην ανάρρωση του κουταβιού.

Το να αφαιρείται ένα μέλος από έναν ζωντανό οργανισμό είναι μια πολλή δύσκολη και επίπονη υπόθεση για το ίδιο το ζώο καθώς οι πόνοι τις πρώτες μέρες είναι ανυπόφοροι και το ζώο αντιλαμβάνεται ότι έχει ακρωτηριαστεί ένα μέλος του και δίνει προσπάθεια μεγάλη για να προσαρμοστεί.

Το κουτάβι αρχικά ονομάστηκε Χάρης, και φιλοξενήθηκε μέχρι να βρεθεί υιοθεσία. Το άγχος των εθελοντών ήταν μεγάλο καθώς δεν ήταν στις άμεσες προτιμήσεις για υιοθεσία και ο χρόνος πίεζε να βρεθεί μια οικογένεια που θα ήταν ικανή να υιοθετήσει ένα ανάπηρο σκύλο! Οι συνέπειες της αναπηρίας στον σκύλο δε διαφέρουν και πολύ από εκείνες ενός ανάπηρου ανθρώπου.

Σοκ, άγχος , πόνος , κατάθλιψη και τέλος αποδοχή, είναι τα στάδια που περνάει ένας σκύλος όταν ακρωτηριαστεί κάποιο μέλος του. Για καλή τύχη του, το κουτάβι στάθηκε όχι απλά τυχερό , καθώς ένα νέο ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη, μόλις είδαν την ιστορία του , άμεσα εξέφρασαν συνειδητά την επιθυμία τους να υιοθετήσουν τον Χάρη.

Έτσι, ολοκληρώνοντας τις εξετάσεις και τον επανέλεγχο, ο σκυλάκος δόθηκε νόμιμα για υιοθεσία. Ο αθλητής μπασκετμπολίστας Μανδαλάκης Γιάννης και η Καλαμπάκα Φωτεινή ταξίδεψαν για χάρη του (πλέον)ν Κέβιν.

Ο Κέβιν, ο τρίποδος σκυλάκος παρόλο που είχε δυσκολίες, χάρη στην αγάπη των δύο νέων παιδιών, ξεπέρασε τις φοβίες του και σήμερα, ως κάτοικος της όμορφης συμπρωτεύουσας , δίνει ένα δυνατό μάθημα ζωής σε όλους.

Όπως αναφέρει το ζευγάρι που τον υιοθέτησε, ο Κέβιν με την ιδιαιτερότητά του, έχει κερδίσει την αγάπη πολλών ανθρώπων. Καθημερινά , μικρά παιδιά από τη γειτονιά τους, σπεύδουν να δούνε τον Κέβιν και να του δώσουν ζωγραφιές. Μάλιστα, στις ζωγραφιές τους τον σχεδιάζουν όπως ακριβώς είναι, με τα τρία του ποδαράκια. Έχει εντυπωσιάσει πολύ κόσμο στη συμπρωτεύουσα ο τρίποδος Κέβιν, με τη δύναμη ψυχής και τη θέλησή του για ζωή.

Ο τρίποδος Κέβιν φημίζεται για το γρήγορο τρέξιμό του, τη στιγμή που πριν μερικούς μήνες τα νέα ήταν αποθαρρυντικά. Ως ομάδα εθελοντών σε συνεργασία με τον Φ.Υ.Σ.Ι.Κ.Α και την πολύτιμη βοήθειά του και καθοδήγηση, οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από καρδιάς, σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που πίστεψαν στον Κέβιν και κυρίως στα δύο νέα παιδιά που διακρίνονται για την παιδεία τους, την ενσυναίσθηση και την ειλικρινή ευαισθητοποίσή τους.

Όσο για τους «καχύποπτους» και όχι τόσο καλοπροαίρετους αναγνώστες, δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα, ότι εμείς οι λιγοστοί και πολλές φορές ανήμποροι και «ανίκανοι» για αρκετούς από εσάς, εθελοντές, δεν είμαστε ήρωες ούτε επιθυμούμε την προσωπική μας προβολή για να διδάσκουμε μαθήματα προσφοράς. Είμαστε ένθερμοι οπαδοί της παιδείας, του σεβασμού και της ισορροπίας μέσα σε μια κοινωνία και θα συνεχίσουμε να κάνουμε κάθε φορά ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να βοηθάμε όταν χρειάζεται, στηριζόμενοι πάντα στον σεβασμό και την υγιή συνεννόηση μεταξύ μας.

Ο Κέβιν από τον Δήμο Μετεώρων που βρήκε την πραγματική αγάπη και αποδοχή στη συμπρωτεύουσα, ας αποτελέσει για όλους, ακόμα ένα τρανταχτό παράδειγμα προβληματισμού και μίμησης.

Με εκτίμηση η ομάδα εθελοντών «Angels With Paws”, METEORA GR

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.