Ανασχηματισμός: Τα ονόματα της νέας κυβέρνησης

0 413

Ο κύβος ερρίφθη και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, κάνοντας – όπως λένε πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου – «μερικές και στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις».

Μάλιστα, ως προς τον ανασχηματισμό συνετέλεσε και το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, καθώς ο ίδιος δεν έχει προγραμματίσει κάποια δραστηριότητα μέχρι και την Παρασκευή (05/01), οπότε και θα αναχωρήσει για τις Αιγές προκειμένου να εγκαινιάσει την αναστήλωση του ανακτόρου του Φιλίππου του Β’.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (03/01) από τον Παύλο Μαρινάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης αφήνει το Υπουργείο Εργασίας και επιστρέφει στο Υπουργείο Υγείας στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος αναλαμβάνει για ακόμα μια φορά – 5η κατά σειρά – στην πολιτική του σταδιοδρομία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διαδεχόμενος τον Γιάννη Οικονόμου. Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού.

Ακόμα, ο Παύλος Μαρινάκης αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, διατηρώντας παράλληλα και τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Μάλιστα, ο ίδιος παίρνει τη θέση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος τίθεται εκτός λόγω της διαφωνίας του στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Επίσης, η Δόμνα Μιχαηλίδου αναλαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας και τη θέση της ως υφυπουργός Παιδείας παίρνει η Ιωάννα Λυτρίβη.

Η ορκωμοσία ενώπιον της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης (04/01), στις 18:00.

Η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη για τον ανασχηματισμό

«Κατόπιν απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνονται οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18:00».

Πώς σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη τις διορθωτικές κινήσεις

 

«Ο Πρωθυπουργός, όπως έχει δείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν κρίνει, προχωράει σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Και σε αυτή την περίπτωση έδρασε άμεσα και αποφασιστικά για να έχουμε ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα τη νέα χρονιά σε κρίσιμους τομείς»αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

«Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση σε ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, επικεφαλής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που διαθέτει πλούσια εμπειρία σε αυτό τον τομέα ενώ υφυπουργός αναλαμβάνει ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Επικεφαλής στο Υπουργείο Υγείας, έναν τομέα στον οποίο δίνει επίσης μεγάλη έμφαση η κυβέρνηση, αναλαμβάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός με μεταρρυθμιστική εμπειρία, προκειμένου να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες.

Υπουργός Εργασίας, αναλαμβάνει η Δόμνα Μηχαηλίδου, που έχει θητεύσει με επιτυχία στο συγκεκριμένο υπουργείο ενώ υφυπουργός Παιδείας, με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση αναλαμβάνει η βουλευτής Επικρατείας, Ιωάννα Λυτρίβη, στέλεχος με πολύ μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, επίσης στέλεχος από τη νέα γενιά, αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και μαζί με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης, αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες του Τύπου.

Σημειωτέον ότι με τις αλλαγές ακόμη μια γυναίκα αναλαμβάνει υπουργική θέση και άλλη μία προστίθεται στις θέσεις των υφυπουργών, ενώ μπαίνουν στο υπουργικό σχήμα 3 στελέχη της νεότερης γενιάς. Ο αριθμός υπουργών και υφυπουργών δεν αυξάνεται, αφού ήδη ο Υφυπουργός Αμυνας Ν.Χαρδαλιάς έχει εκλεγεί Περιφερειάρχης Αττικής και δεν έχει αντικατασταθεί».

Πηγή: ieidiseis.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr