Αμανάτιδης από Καλαμπάκα: Δεν πρόκειται να λειτουργήσει κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Καλαμπάκα

Στην Καλαμπάκα βρέθηκε σήμερα ο υφυπουργός. Κ. Αμανάτιδης ο οποίος είχε μια σειρά από επαφές με ανθρώπους και εκπροσώπους φορέων της πόλης.

0 270

Στην Καλαμπάκα βρέθηκε σήμερα ο υφυπουργός. Κ. Αμανάτιδης ο οποίος είχε μια σειρά από επαφές με ανθρώπους και εκπροσώπους φορέων της πόλης.

Στην Καλαμπάκα βρέθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Αμανάτιδης ο οποίος είχε μια σειρά από επαφές με ανθρώπους και εκπροσώπους φορέων της πόλης.

Ο κ. Αμανάτιδης δέχθηκε μια σειρά από υπομνήματα τα οποία όπως είπε θα προωθηθούν στους αρμόδιους υπουργούς για την επίλυση των προβλημάτων.

Στο θέμα του τουρισμού ο κ. Αμανάτιδης έκανε τις δικές του προτάσεις στην Δημοτική Αρχή για ένταξη σε ευρωπαϊκά πολιτιστικά προγράμματα τα οποία θα παρατείνουν την παραμονή των επισκεπτών. Αναφέρθηκε πως πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα του μουσείου της θεόπετρας ενώ στο θέμα του Hot spot δήλωσε – και από τα Τρίκαλα σήμερα το πρωί  – πως δεν υπάρχει στην σκέψη της κυβέρνησης για  δημιουργία του στην περιοχή.

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης ο οποίος καλωσόρισε τον κ Αμανάτιδη στην Καλαμπάκα και στα αιτήματα του ήταν να λειτουργήσει το μουσείο της θεοπετρας αναφέροντας ότι θα διαθέσει ο δήμος προσωπικό από το πρόγραμμα μαθητείας και να μπει ένα τέλος στο θέμα δημιουργίας Hot spot στην Καλαμπάκα που και μόνο στην φήμη που βγαίνει από τον ιδιοκτήτη της έκτασης κάνει ζημιά στον τουρισμό ειδικά τις μέρες του Πάσχα που αναμένεται μεγάλη κίνηση.

Ο Διευθυντής του Δασαρχείου Καλαμπάκας κ. Πισιας προώθησε διάφορα θέματα όπως, την λειτουργία της Βιομηχανίας Ξύλου, τον πεστροφογεννητικό σταθμό, την δημιουργία μονοπατιών στον ορεινό όγκο κτλ.

Ο κ. Κουρέλης από την εταιρία visit meteora travel αναφέρθηκε σε θέματα τουρισμού και σε θέματα προβολής που υπάρχουν απαγορευσεις όπως στην φωτογράφιση και κινηματογράφηση. Τόνισε πως η καλύτερη προβολή γίνεται από τους επισκέπτες οι οποίοι μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και το φωτογραφικό υλικό που ανεβάζουν από την επίσκεψη τους στα Μετέωρα γίνεται η καλύτερη διαφήμιση με το ανάλογο κέρδος για όλους…

Ο κ. Θοδωρής Αλέκος αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ για το οποίο πρέπει να βρεθούν κονδύλια. Επίσης για τον Ε65 που πρέπει να γίνει καθώς θα παίξει μεγάλο ρόλο στον τουρισμό και την ανάπτυξη της περιοχής.

Από τον Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου μέλος αναφέρθηκε στην ηλεκτροκίνηση.

Ο κ. Παπαγεωργίου αντιδήμαρχος οικονομικών ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημοτών και τι προτείθεται να πράξει η κυβέρνηση γι αυτό.

Τποθετήσεις έγιναν από τον πρόεδρο της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας κ. Μητρονάτσιο, κατοίκους της Θεόπετρας για την λειτουργία του Σπηλαίου της Θεόπετρας, κ.α.

AMANATIDIS IMG 9189AMANATIDIS IMG 9196AMANATIDIS IMG 9200AMANATIDIS IMG 9206AMANATIDIS IMG 9209AMANATIDIS IMG 9210AMANATIDIS IMG 9217AMANATIDIS IMG 9221AMANATIDIS IMG 9233AMANATIDIS IMG 9242AMANATIDIS IMG 9245

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.