Αλλαγή του καιρού με τοπικές βροχές από το απόγευμα της Παρασκευής και το Σαββατοκύριακο

0 360

Τοπικές βροχές από την απόγευμα της Παρασκευής έως το μεσημέρι της Κυριακής-Πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο

Παρασκευή 11-11-2022
Συννεφιά κι από το απόγευμα βροχές στη Μακεδονία, από το βράδυ στη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τη νύχτα προς το Σάββατο τοπικές βροχές και στην υπόλοιπη δυτική, κεντρική και νότια χώρα και το Ιόνιο, λίγες καταιγίδες στα παραθαλάσσια. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Θράκης. Τοπικές ομίχλες αναμένονται τη νύχτα και το πρωί.

Άνεμοι: Βοριάδες ασθενείς έως μέτριοι 3-5, στο Αιγαίο ισχυροί έως 6 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια Ελλάδα από 3 έως 19, στη δυτική, την κεντρική, τη νότια και τα νησιά από 8 έως 21-23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά με βροχές από το απόγευμα θα συνεχισθούν και τη νύχτα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 3-4 Μποφόρ και θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Στην Αττική, λιακάδα, από το απόγευμα συννεφιά, τοπικές ομίχλες τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι Βοριάδες στα ανατολικά έως ισχυροί 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.

Σάββατο 12-11-2022
Άστατός καιρός με συννεφιά και τοπικές βροχές στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές καθώς και στο Ιόνιο, με εντονότερες βροχές στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Τοπικές ομίχλες τη νύχτα και το πρωί. Ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά στην υπόλοιπη ανατολική χώρα και το Αιγαίο. Οι άνεμοι Ανατολικοί στο Ιόνιο μέτριοι έως ισχυροί 4-6 Μποφόρ, Βοριάδες στο Αιγαίο μέτριοι έως πολύ ισχυροί 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση το Σάββατο θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15-17, στη δυτική, την κεντρική, τη νότια και τα νησιά από 7 έως 18-20 βαθμούς.

Κυριακή 13-11-2022
Βελτίωση στις περισσότερες περιοχές, εξαίρεση έως το μεσημέρι τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια με σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι Ανατολικοί στο Ιόνιο, μέτριοι έως ισχυροί τοπικά 5-7 Μποφόρ, στο Αιγαίο Βοριάδες 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 έως 16-18, στη δυτική, την κεντρική, τη νότια και τα νησιά από 7 έως 18-21 βαθμούς.

Δευτέρα-Τρίτη 14-15/11/2022
Καλός καιρός με λιακάδα και λίγη συννεφιά, εξαίρεση λίγες βροχές στο Ιόνιο. Τοπικές ομίχλες πιθανές τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς, στο Αιγαίο Βοριάδες μέτριοι έως ισχυροί 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 έως 18, στη δυτική, την κεντρική, τη νότια και τα νησιά από 7 έως 22 βαθμούς.

 

Μιχάλης Σιούτας – Μετεωρολόγος

makthess.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.