Αγριόσκυλα κατασπάραξαν αρνιά στην Διάβα

Τον χάρο με τα μάτια είδε ένας κτηνοτρόφος αδελφός του ιδιοκτήτη ποιμνιοστασίου όταν πήγε να περιποιηθεί τα ζώα που ήταν εσώκλειστα στον στάβλο.

0 238

Τον χάρο με τα μάτια είδε ένας κτηνοτρόφος αδελφός του ιδιοκτήτη ποιμνιοστασίου όταν πήγε να περιποιηθεί τα ζώα που ήταν εσώκλειστα στον στάβλο.

Τον χάρο με τα μάτια είδε ένας κτηνοτρόφος αδελφός του ιδιοκτήτη ποιμνιοστασίου όταν πήγε να περιποιηθεί τα ζώα που ήταν εσώκλειστα στον στάβλο. Διηγώντας την ιστορία του στην στήλη μας ανέφερε τα εξής:
Ήταν περίπου 4.00 μ.μ. της Τετάρτης όταν ο Γιώργος Κόνης πήγε να περιποιηθεί τα ζώα του αδελφού του (ο ίδιος έλειπε σε δουλειά) σε ποιμνιοστάσιο που διατηρεί στον δρόμο Διάβας – Σαρακίνας.
Όταν έφτασε είδε την πόρτα μισάνοιχτη και απόρησε για το γεγονός, όταν πήγε να μπει μέσα είδε ένα σκυλί μεγάλων διαστάσεων (λυκόσκυλο) να έρχεται προς το μέρος του. Παραμέρισε και το άγριο σκυλί χάθηκε στα χωράφια, την ίδια στιγμή ακολουθούσε και ένα δεύτερο ιδίων χαρακτηριστικών.
Μπαίνοντας στον στάβλο αντίκρυσε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Τα 25 αρνιά που διατηρούσε ο αδελφός του στο ποιμνιοστάσιο κείτονταν μέσα σε ένα λουτρό αίματος.
Εκείνη την στιγμή ένα τρίτο λυκόσκυλο όρμησε εναντίον του χωρίς κανένα φόβο.
Πρόλαβε να πάρει μια πέτρα και να την ρίξει προς το μέρος του. Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής και το τρίτο λυκόσκυλο να φύγει από τον στάβλο.
Όταν μπόρεσε να συνέλθει ειδοποίησε τον αδελφό του Περικλή Κόνη και ξεκίνησε η απογραφή των νεκρών ή τραυματισμένων ζώων.
Διαπίστωσαν πως τα 3 σκυλιά είχαν δαγκώσει πάνω από 25 αρνιά από τα οποία 18 εξ αυτών ήταν νεκρά.
Στον στάβλο ήταν άλλα 25 μεγαλύτερα ζώα που ευτυχώς δεν πρόλαβαν να τα κατασπαράξουν.
Με το άκουσμα της είδησης χθες δια του Ρ. Σταγών και τις λεπτομέρειες του συμβάντος άρχισε να επικρατεί μεγάλη ανησυχία όχι μόνο στους Διαβίτες αλλά και στα γύρω χωριά για το συγκεκριμένο είδος σκυλιών (αγριόσυκυλα) που δεν φοβούνται τον άνθρωπο και σκοτώνουν τα ζώα όχι για να φάνε ένα ζώο αλλά ενεργούν όπως ο λύκος.
Διερωτούνται πως βρέθηκαν αυτά τα αγριόσκυλα στην περιοχή τους και υποπτεύονται διάφορα πράγματα.
Ειδοποιήθηκε ο πρόεδρος του χωριού Νικόλαος Μπαρμπάτης όπου μαζί με τον κτηνοτρόφο ενημέρωσαν τον αρμόδιο Υπάλληλο του Δήμου Καλαμπάκας, δηλώνοντας την απώλεια των ζώων.
Συνάμα ειδοποιήθηκε ο ΕΛΓΑ όπου χθες ή το αργότερο σήμερα κλιμάκιο αναμένονταν να μεταβεί στις εγκαταστάσεις του κτηνοτρόφου για επιτόπιο έλεγχο.
Ότι όμως και να γίνει ο κτηνοτρόφος γνωρίζει πως από όλη αυτή την ιστορία θα έχει μικρό ή μεγάλο χάσιμο.
Τα ζώα που κατασπάραξαν τα σκυλιά ήταν έτοιμα για σφαγή τις ημέρες των εορτών του Πάσχα. 

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ – Βαγγέλης Γκιάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.