Αγοραστός και Μιχαλάκης σε έργα των Μετεώρων και της γέφυρας της Διάβας

Αυτοψία σε εκτελούμενα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Π.Ε. Τρικάλων πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

0 127

Αυτοψία σε εκτελούμενα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Π.Ε. Τρικάλων πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Αυτοψία σε εκτελούμενα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Π.Ε. Τρικάλων πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης. 

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του οδικού κυκλώματος Μετεώρων όπου συνοδευόμενοι και από τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Δημήτρη Σακελλαρίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πρόοδο των εργασιών και να συνομιλήσουν με τους κατασκευαστές του έργου.

Όπως δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, εμείς συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς την ολοκλήρωση των έργων του ΕΣΠΑ. Η συγκεκριμένη εργολαβία προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ αναβαθμίζει το οδικό κύκλωμα της περιοχή των Μετεώρων και δίνει τη δυνατότητα ασφαλέστερης αλλά και γρηγορότερης προσπελασιμότητας. Τα Μετέωρα αποτελούν έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό. Ευελπιστούμε ότι πριν το τέλος του χρόνου το έργο αυτό θα έχει παραδοθεί. Εμείς ως αιρετή Περιφέρεια κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα έργα αυτά. Και αυτό επιτυγχάνεται σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία, με τον Δήμο Καλαμπάκας αλλά και με τη Μοναστική Κοινότητα».

Απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμπάκας τόνισε: «Είναι ένα έργο απαραίτητο για την ασφαλή οδική πρόσβαση στα Μετέωρα και θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την προσπάθεια που κάνανε σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να ολοκληρωθεί αυτό το κομμάτι των 4 χιλιομέτρων που αναβαθμίζει ολόκληρη την περιοχή των Μετεώρων».

rousanou1

Με αφορμή την παρουσία του στα Μετέωρα ο περιφερειάρχης, επισκέφθηκε τον υπό κατασκευή χώρο στάσης και στάθμευσης λεωφορείων στην Ιερά Μονή Ρουσάνου, που ήταν και η μοναδική Μονή που δεν διέθετε αντίστοιχο χώρο για τα οχήματα και κυρίως για τα λεωφορεία. Ο κ. Αγοραστός χαρακτήρισε την παρέμβαση αυτή ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς διευκολύνει τόσο τους επισκέπτες όσο και τους οδηγούς λεωφορείων που θέλουν να επισκεφθούν την Μονή.

gefyra2

Επόμενος σταθμός ήταν η γέφυρα της Διάβας όπου ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τις εργασίες συντήρησης της γέφυρας και την κατασκευής σκάλας για την μετακίνηση των ψαριών. Οι εργασίες έχουν ως σκοπό να διαμορφώσουν την κοίτη του ποταμού με τέτοιο τρόπο ώστε κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω των πολλών και ορμητικών νερών να μην υπάρχει πρόβλημα στη σταθερότητα της γέφυρας. Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός:

««Στα πλαίσια της συντήρησης του οδικού δικτύου της ορεινής Καλαμπάκας πραγματοποιούμε ένα σημαντικό έργο για την διασφάλιση της γέφυρας της Διάβας. Με την ολοκλήρωσή του λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η γέφυρα και διασφαλίζεται ταυτόχρονα η κανονική ροή του ποταμού. Παράλληλα με σεβασμό προς το περιβάλλον και στα πλαίσια της συντήρησης των θεμελίων προβλέπεται ειδική κατασκευή (σκάλα) έτσι ώστε να μπορούν να μετακινούνται τα ψάρια για λόγους αναπαραγωγής. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο ολοκληρώνεται σύντομα και που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας».

ag meteora1

Κατά την αυτοψία στα έργα τον περιφερειάρχη συνόδευε η δ/ντρια της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Τρικάλων κα Ε. Καραγιάννη, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και οι κατασκευαστές των έργων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.